Începe dezbaterea bugetului

0
80

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, ieri, în principiu, ca deputaţii şi senatorii să lucreze astăzi şi mâine, în şedinţă comună, până la ora 20.00 pe proiectul bugetului de stat pe anul 2013, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici. “Marţi (n.r. – astăzi), la ora 9.00, vor fi Birourile reunite ale Camerei şi Senatului, iar de la ora 10.00 va începe dezbaterea bugetului. În principiu, s-a stabilit ca marţi şi miercuri programul să fie până la ora 20.00, urmând ca joi şi vineri probabil până la epuizarea dezbaterii”, a explicat Mircovici, după şedinţa conducerii Camerei.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au adoptat, vineri seara, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Raportul favorabil a întrunit 23 de voturi “pentru”, 3 abţineri şi 5 voturi “împotrivă”.

La nivelul comisiilor de buget-finanţe a fost amendat proiectul legii bugetului de stat, faţă de forma propusă de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finanţe către alţi ordonatori de credite.

De asemenea, parlamentarii din cele două comisii au adoptat, vineri seara, fără amendamente, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013. Raportul favorabil a întrunit 24 de voturi “pentru”, cinci voturi “împotrivă” şi trei abţineri. (Mediafax)