200 de elevi s-au înscris la proiectul Grow

0
100

Astăzi începe cea de-a V-a ediţie a proiectului naţional Grow la Craiova. Conceput ca un modul desfăşurat pe o durată de 4 ani, Grow a fost creat de AIESEC în parteneriat cu un alt ONG, Şcoala de Valori, cu scopul de a contribui la dezvoltarea personală a elevilor de liceu prin oferirea unei educaţii alternative, complementare cunoştinţelor acumulate de aceştia în mediul de învăţământ formal. Mai mult, având sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Grow îşi propune să dezvolte atitudini, aptitudini şi valori în rândul liceenilor din România.

Evenimentul de deschidere are loc astăzi, în sala 005 a Universităţii din Craiova, începând cu ora 19.30. Şcolile implicate în această ediţie a proiectului sunt Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional „Matei Basarab”, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” şi Liceul Teoretic „Henri Coandă”. În cadrul sesiunilor de pregătire, care se vor desfăşura în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, dar şi la Universitatea din Craiova, participanţii vor învăţa cum să lucreze în echipă, cum să susţină o prezentare, cum să-şi gestioneze mai bine timpul şi resursele, dar şi să-şi descopere calităţile şi valorile personale.

Sesiuni de pregătire cu studenţi străini

Calitatea şi impactul proiectului sunt asigurate prin oferirea unei pregătiri extraordinare, special concepută pentru coordonatorii Grow din întreaga ţară, dar şi pentru stagiarii internaţionali care vor susţine activităţile proiectului. Astfel, în cadrul unei conferinţe de cinci zile, 14 coordonatori şi 23 de internaţionali din China, Indonezia, Pakistan, Vietnam, Statele Unite ale Americii, Spania, Estonia, Ucraina şi Brazilia au participat la cursuri şi workshop-uri prin care să-şi îmbunătăţească abilităţile de a organiza un eveniment, de a coordona o echipă, respectiv de a crea prezentări calitative şi interactive, având la bază educaţia non-formală. “Amintim faptul că ediţia aceasta se va desfăşura în perioada 1 februarie – 15 martie şi se adresează elevilor din clasele a IX-a şi a X-a din liceele craiovene. Timp de şase săptămâni aceştia vor participa la zece sesiuni de pregătiri teoretice şi practice susţinute de doi stagiari străini din Pakistan şi Brazilia. Participanţii vor avea, astfel, ocazia de a cunoaşte alte culturi, tradiţii şi obiceiuri datorită interacţiunii directe cu internaţionalii, dar îşi vor putea îmbunătăţi şi cunoştinţele de engleză, toate activităţile fiind susţinute în această limbă”, a declarat Irina Simulescu, purtător de cuvânt în cadrul AIESEC Craiova.