„Dar cu drag de mărţişor” pentru copiii aflaţi în nevoie

0
104

Zeci de voluntari ai Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”, din cadrul Mitropoliei Olteniei, au început lucrul pentru campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor”, care va fi lansată la sfârşitul acestei luni. Pentru această acţiune, în fiecare zi, copiii voluntari creează mărţişoare din lut, pe care le pictează, astfel încât acestea să fie depuse spre vânzare, în scopuri caritabile.

Lidia şi Carina sunt surori şi se numără printre voluntarii care au ales să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie de sprijin. De câte ori găsesc timp, după programul de la şcoală, cele două fetiţe petrec câteva ore bune la fundaţie, modelând lutul şi colorându-l în cele mai alese modele. Micuţele spun că este o experienţă nouă pentru ele şi se bucură că gestul lor le va fi de folos unor copii nevoiaşi. “Am colorat fluturaşi, flori, copaci, în culori cât mai deschise, mai vii. Îmi place să pictez, o să vin aici ori de câte ori sunt mai liberă”, a spus Carina.

Campania „Dar cu drag de mărţişor” se desfăşoară an de an, iar suma obţinută din vânzarea mărţişoarelor este folosită pentru un caz umanitar. De asemenea, o parte din banii adunaţi în urma campaniei va fi utilizată pentru continuarea lucrărilor de pictură a saloanelor de la Secţia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă, realizate de un grup de voluntari, coordonaţi de prof. Cătălin Ostroveanu.

«Campania „Dar cu drag de mărţişor” este în tradiţia fundaţiei. Putem spune că ne bucurăm de sprijinul copiilor voluntari şi a cadrelor didactice care au răspuns de fiecare dată apelului nostru. Până la acest moment ni s-au alăturat copii de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” şi Şcoala nr. 36 şi sperăm că şi în a doua etapă a campaniei, cea în care vom distribui mărţişoarele lucrate, ni se vor alătura şi alte unităţi de învăţământ», a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”.