Trump amenință că va lovi 52 de ținte din Iran

0
267

Donald Trump a declarat, pe 4 ianuarie, că Statele Unite au identificat 52 de ținte iraniene pe care le va ataca în cazul atacurilor iraniene asupra americanilor sau țintelor americane.

Unele dintre aceste ținte iraniene „au un standard foarte ridicat și sunt foarte importante pentru Iran și pentru cultura iraniană”, a spus președintele pe Twitter.

Dacă Iranul va efectua atacuri anti-americane, așa cum a amenințat, „aceste ținte și Iranul însuși VOR FI LOVIȚI RAPID ȘI FOARTE DUR”, a avertizat el. “Statele Unite nu mai vor amenințări!”

Trump a subliniat că numărul de 52 de ținte iraniene corespund în mod simbolic cu numărul americanilor care au fost ținuți ostatici de mai bine de un an de la sfârșitul anului 1979 la Ambasada Statelor Unite din Teheran.

Președintele a mai spus că Statele Unite vor lovi Iranul „mai puternic decât a fost lovit vreodată” dacă ar efectua atacuri de răspuns la asasinatului generalului iranian Qassem Soleimani, ca urmare a loviturilor aeriene americane.

Iranul a promis să răzbune moartea puternicului general iranian Qassem Soleimani, ucis de un atac aerian american la Bagdad.