MAE atenţionează românii că Serbia va fi sâmbâtă şi duminică sub cod portocaliu de ninsori

0
127

MAE avertizează românii care vor să călătorească sau tranzitează Serbia că un cod portocaliu şi galben de ninsori a fost emis sâmbătă şi duminică, fiind posibil ca unele drumuri să fie închise temporar din cauza condiţiilor meteo.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că prognozele meteorologice locale indică ninsori abundente, fiind emise coduri portocaliu şi galben în zilele de 5 şi 6 ianuarie 2019, pentru întreg teritoriul Serbiei.

Codul portocaliu a fost emis pentru data de 5 ianuarie 2019 în regiunile Backa, Banat, Belgrad, Srem şi Serbia de Vest şi pentru data de 6 ianuarie 2019 în regiunile Belgrad, Serbia de Vest, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Sud-Est, Serbia de Sud-Vest şi Kosovo. Sunt prognozate căderi de ninsoare care pot conduce la depuneri de zăpadă cu o grosime de peste 10-12 cm, populaţia fiind avertizată cu
privire la îngreunarea considerabilă a circulaţiei, precum şi la riscurile de rupere a copacilor. Pentru zonele montane este prognozat vânt puternic, în rafale, care poate conduce la troienirea drumurilor. Este posibil ca unele drumuri să fie închise temporar ca urmare a condiţiilor meteo, mai ales circulaţiei autoturismelor de mare tonaj”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. ( sursa : www.mediafax.ro)