Povestea fericită a micuţului pui de leu de la Zoo Craiova

0
714

Micuţul pui de leu, crescut cu biberonul de îngrijitorii Grădinii Botanice, a crescut acum mare şi are nevoie de un nume! Conducerea RAADPFL Craiova a lansat un concurs, pe pagina proprie de facebook, pentru a-i alege cel mai potrivit nume şi aşteaptă propuneri din partea tuturor craiovenilor.

Încă din primele zile ale lui 2018, angajaţii de la Zoo aduc veşti noi, extrem de îmbucurătoare, despre puiuţul de leu care a fost născut în captivitate, dar crescut, însă, cu multă dedicaţie, de către personalul îngrijitor de acolo. Postând alături şi o poză, în care se vede că micuţul pui de leu a crescut mult, dezvoltându-se deja ca o felină, conducerea RAADPDL a lansat un concurs inedit: găsirea celui mai potrivit nume pentru cel mai tânăr membru al Grădinii Zoologice. „Leuţul, răsfăţatul Grădinii Zoologice din Craiova, are nevoie de un nume. Din acest motiv, lansăm un concurs pentru a-i alege un nume cât mai potrivit. Vă invităm astfel să lăsaţi cât mai multe comentarii cu sugestiile dumneavoastră pe pagina de socializare a instituţiei, Raadpfl Craiova”, sună provocarea autorităţilor.

Diplomă de naş şi un tur al adăposturilor

Pe pagina de facebook a RAADPFL Craiova (Raadpfl Craiova), oricine poate să propună numele pe care-l consideră potrivit pentru puiuţul de leu. Câştigătorul va fi cel care primeşte cele mai multe aprecieri (Like-uri) până la data de 22 ianuarie, ora 23:59, când se încheie, oficial, concursul. Fiind vorba de o competiţie de idei în toată regula, autorităţile sunt pregătite să ofere şi un premiul simbolic celui care va câştiga. Pe lângă satisfacţia că numele propus de el va fi acordat puiului de leu de la Zoo, cel care va câştiga acest concurs va avea posibilitatea să petreacă şi câteva ore în Grădina Zoologică, unde va face un tur al adăposturilor, însoţit de administrator. Adică va pătrunde acolo unde, de obicei, vizitatorii nu au acces. În plus, va primi şi o diplomă care să-i ateste calitatea de naş.

King, Juvete sau Norocel …

La scurt timp după postare, comentariile au început să curgă pe pagina de facebook a instituţiei. Până ieri, la ora 15.00, când se scria acest articol, se adunaseră deja 221 comentarii din partea internauţilor, iar propunerile lor erau din cele mai diverse. Craioveanul Mădălin Pătru a propus ca leul să se numească „Simba”, aşa cum se numeşte şi leul – mascotă al echipei de fotbal. Strânsese deja 28 de like-uri. „Mă gândesc că ar trebui să aibă un nume oltenesc, un nume pe care să nu îl mai poarte nici un alt leu din lume şi ce sau cine ne reprezintă pe noi decât…..JUVETE !!!”, este de părere Marian Coltan. Avea şi el, ieri, vreo 17 like-uri. Mai în glumă, mai în serios, craiovenii şi-au imaginat că micuţul leu poate să aibă şi nume mai haioase, precum „Maximus”, „Bitcoin”, „Blue”, „LeoNelu”, ”Norocel” sau „Vasilică”. În top, cu 140 de like-uri până ieri, era însă numele „King” (Rege, în limba engleză), pe care l-a propus o craioveancă, Alina Ionela.

Va fi plasat într-o cuşcă specială

Povestea puiului de leu este una fericită, îngrijitorii anunţând, totdată, că micuţul animal a depăşit şi perioada critică, deci se poate spune acum că va supravieţui. „Perioada critică a fost depăşită, însă rămân în continuare riscurile specifice animalelor născute în captivitate. Reamintim faptul că animalul nu a fost hrănit de leoaică, motiv pentru care acesta a fost separat şi a avut nevoie de perfuzii şi atenţie specială din partea medicilor veterinari”, au precizat autorităţile locale. Săptămâna viitoare, puiul de leu împlineşte deja două luni, iar în urmă cu câteva zile a fost imunizat. Este adăpostit în continuare în birourile din clădirea administrativă, fiind hrănit cu lapte praf, iar de săptămâna viitoare, va fi adăpostit într-o zonă de carantină, într-o cuşcă specială, în cabinetul medicului veterinar.