Guvern: Premierul Mihai Tudose vrea mai puţine ministere, dar Liviu Dragnea se împotriveşte

0
152

Premierul Mihai Tudose îşi doreşte un Executiv cu mai puţine ministere, însă şeful pe linie de partid, Liviu Dragnea, se împotriveşte, miercuri dând un semnal clar, prin intermediul Facebook, că intenţionează să o înlocuiască pe Doina Pană cu un alt social-democrat.

         Premierul Mihai Tudose a anunţat, în interiorul partidului, că doreşte restructurarea Guvernului. El a evitat, recent, să se poziţioneze în raport cu oportunitatea unui congres extraordinar al PSD, dar a afirmat că ”oricând o discuţie de tip doctrinar în partid este binevenită. Când va fi, cum va fi, când vom stabili că este necesar… vă vom anunţa”.

        Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, s-a poziţionat de partea premierului, susţinând că este nevoie de o restructurare a Guvernului, care ar urma să aibă 16-17 ministere. Mai mult, Bădălău a spus că ar fi oportună organizarea un congres al social-democraţilor. ”A existat o discuţie, o declaraţie publică a domnului preşedinte Dragnea, în care a spus că ne propunem o restructurare a ministerelor. (…) Reorganizarea guvernului asta şi înseamnă (comasarea ministerelor – n.r.). Am mai auzit povestea asta că reorganizezi să-l măreşti. Nu, reorganizezi pentru a-l micşora. Probabil Ministerul Apelor va fi comasat la Mediu, aşa cum a fost foarte mult timp”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. El a mai spus că decizia de comasare va fi luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

          Conducerea PSD a convocat, luni, de la ora 14.00, şedinţa Comitetului Executiv Naţional, potrivit unor surse social-democrate, pentru a lua o decizie după ce Doina Pană a demisionat din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor.
”Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost convocată luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului”, au precizat pentru MEDIAFAX surse social-democrate. Convocarea şedinţei Comietului Executiv a fost anunţată, iniţial, de preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. “Îi mulţumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defirişărilor ilegale, toate acestea şi multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare”, a scris miercuri, pe Facebook, Liviu Dragnea.