Autorul jafului de luna trecută, trimis în judecată pentru trei infracţiuni

0
145

Tânărul în vârstă de 17 ani din comuna doljeană Dobreşti, care în luna decembrie a ameninţat cu pistolul angajata unui magazin din centrul Craiovei şi i-a furat 210 lei şi telefonul mobil, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În sarcina sa au fost reţinute infracţiunile de tâlhărie, port fără drept de armă neletală şi furt calificat. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Craiova, instanţa a menţinut faţă de tânăr măsura arestării preventive şi a stabilit primul termen de judecată pentru 13 ianuarie a.c.

Reamintim că, pe 16 decembrie 2011, seara, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 că Maria Ciocoiu, de 22 de ani, din Craiova, angajată la SC Full Moon – un magazin general din zona Spitalului Municipal “Filantropia”, situat pe bulevardul “Nicolae Titulescu” a fost ameninţată cu o armă şi lăsată fără bani şi telefonul mobil. S-a stabilit că un tânăr a pătruns în magazinul respectiv, a scos un pistol din buzunar şi, ţinând-o pe vânzătoare sub ameninţare i-a luat 80 de lei din portmoneu şi 130 lei din încasări, dar şi telefonul mobil, marca Nokia. Din fericire, unitatea era dotată cu camere video de supraveghere, astfel că, după imagini, s-a făcut rapid portretul autorului. Tânărul studiase terenul, mai precis, intrase în magazin, plimbându-se fără să cumpere nimic, apoi a ieşit afară, aşteptând ca vânzătoarea să rămână singură.

Poliţiştii au reuşit identificarea autorului, stabilind că este vorba despre Mihăiţă Anghel, de 17 ani, din comuna Dobreşti. S-a solicitat Judecătoriei Craiova autorizaţie de percheziţie, iar sâmbătă 17 decembrie, poliţiştii au descins la locuinţa suspectului, unde au descoperit pistolul folosit la comiterea faptei, telefonul mobil al vânzătoarei şi o parte din banii pe care îi furase. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, tânărul făcuse rost de pistol după o spargere dată într-un magazin din Craiova, în aceeaşi zi în care îl şi folosise. Mai exact, pe 16 decembrie, în jurul orei 05.00, tânărul a pătruns prin efracţie în incinta societăţii comerciale “Ştefan Syd”, de pe strada “Dr. Ion Augustin”, din Craiova, de unde a sustras pistolul cu gaze, bani, dar şi alte bunuri.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procuror Nicolae Uncheşelu, autorul a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa şi a motivat că avea nevoie de bani pentru achitarea unor datorii. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Craiova pentru soluţionare, iar instanţa a menţinut măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat prin încheierea nr. 159/17.12.2011 a Judecătoriei Craiova şi a respins cererea formulată de acesta privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara. Primul termen al procesului este stabilit pe 13 ianuarie.