Azi, alte două optimi la Mondialul din Qatar

0
245

Două echipe s-au calificat deja în sferturile de finală ale Mondialului din Qatar, Argentina şi Olanda, cele două urmând a se duela în antepenultima fază a turneului, într-o reeditare a finalei CM din 1978, adjudecată de sud-americani. În optimile din Qatar, Argentina a trecut cu 2-1 de Australia, iar Olanda a învins cu 3-1 naţionala SUA.

Azi avem alte două optimi: Franţa – Polonia, de la ora 17, şi Anglia – Senegal, de la ora 21.

Chiar dacă a anunţat destule forfait-uri, atât înainte, cât şi după startul Mondialului, campioana mondială este una dintre favoritele la trofeu şi de această dată, în timp ce Polonia pare să aibă un singur atu, Robert Lewandowski, insuficient pentru a merge mai departe. Leşii s-au calificat cu noroc din grupă, întrecând Mexicul la golaveraj, în timp ce francezii au început cu două victorii şi şi-au permis să odihnească titularii în al treilea joc.

În al doilea meci al zilei se confruntă “Cei Trei Lei” şi “Leii din Teranga”, favorită fiind naţionala Albionului, care speră să repete unicul succes suprem, cel din 1966. Atacanţii britanici au mare foame de gol, unicul care nu a marcat până acum fiind tocmai golgheterului Mondialului de acum 4 ani, Harry Kane. Campioana Africii a trecut de grupe, chiar dacă nu-l are pe superstarul Sadio Mane şi are acum ocazia de a repeta performanţa de acum două decenii, când a atins sferturile Mondialului, tot în Asia.