Au furat o mașină, apoi au abandonat-o pe câmp

0
411

Aseară târziu, polițiști ai Secției nr.6 Poliție Rurală Giubega au fost sesizați, prin apel de urgență 112, de o tânără de 22 de ani, din comuna Galicea Mare, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat în fața locuinței. Soțul femeii cumpărase mașina, ieri, de la un bărbat de 31 de ani, din Catane, primind de la acesta o singură cheie și actele.

Oamenii legii din Giubega, cu sprijinul colegilor de la Secția nr.8 Poliție Rurală Rast, au găsit autoturismul, azi-noapte, în extravilanul comunei Negoi, într-o zonă cu vegetație densă. Ei au bănuiala că mașina ar fi fost sustrasă de un tânăr de 19 ani, din comuna Catane, nepotul fostului proprietar, împreună cu un bărbat de 33 de ani, din Negoi. Până la Galicea Mare, cei doi s-ar fi deplasat cu un alt autoturism, condus de tânărul de 19 ani, care avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, existând suspiciunea că i-a fost încredințat de bărbatul de 33 de ani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au avut loc evenimentele.