Platini va fi audiat de Comisia de Etică a FIFA în perioada 16-18 decembrie

0
142

Preşedintele UEFA, Michel Platini, candidat la şefia FIFA, dar în prezent suspendat din toate activităţile legate de fotbal, va fi audiat de Comisia de Etică a forului internaţional, între 16 şi 18 decembrie, susţine presa internaţională, citând surse apropiate organizaţiei de la Zurich.

La finalul lunii noiembrie, Camera decizională a Comisiei de Etică prezidată de Hans-Joachim Eckert a deschis proceduri ce îi vizează pe Joseph Blatter şi Michel Platini, în baza rapoartelor prezentate de Camera de investigaţii.

Atunci, presa franceză susţinea că această cameră decizională solicita excluderea pe viaţă din activitatea fotbalistă al lui Platini, vizat pentru că a primit suma de 1,8 milioane de euro pentru servicii prestate între 1999 şi 2002.

Blatter, Platini, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FIFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, la 7 octombrie, timp de 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal.