A primit 2 ani de închisoare – Pedeapsă redusă la apel pentru tânărul care a jefuit victima unui accident de circulaţie

0
233

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au pronunţat soluţia în dosarul în care Isam Mihalache, tânărul trimis în judecată pentru furt calificat după ce a fost filmat în timp ce fura din bagajele victimei unui accident rutier petrecut la începutul lunii aprilie a.c., în cartierul craiovean „1 Mai”. Instanţa i-a redus acestuia pedeapsa de la 3, la doi ani de închisoare cu executare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, din pedeapsa aplicată urmând să se scadă perioada arestării preventive.

La sfârşitul săptămânii trecute, joi, 29 noiembrie, Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă în ceea ce-l priveşte pe Isam Mihalache, de 19 ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, acuzat de furt calificat după ce a fost filmat în timp ce jefuia victima unui accident rutier petrecut pe bulevardul „1 Mai” din Craiova. Instanţa a admis recursul inculpatului şi i-a redus acestuia pedeapsa de la 3 ani, cât primise la Judecătoria Craiova în luna iulie a.c., la doi ani de închisoare cu executare. Din pedeapsă se va reduce perioada arestării preventive de la 20 aprilie a.c., la 29 noiembrie a.c. Hotărârea este definitivă.

Reamintim că, pe 19 aprilie a.c., a apărut pe Internet un filmuleţ în care erau surprinse două persoane ce scotoceau în bagajele victimei unui accident rutier. Scena respectivă se petrecuse, de fapt, pe 6 aprilie a.c. şi fusese filmată cu telefonul mobil de un şofer care circula pe bulevardul “1 Mai” din Craiova: o femeie a fost lovită, pe trecerea de pietoni, de o maşină, bagajele i-au sărit din mână în momentul impactului, iar în timp ce aceasta zăcea pe jos, în aşteptarea ambulanţei, doi romi, un bărbat şi o femeie, adună plasele de pe jos şi le pun pe scuar. În timp ce şoferul şi alţi martori se strâng în jurul victimei, bărbatul începe să îi caute în bagaje. Ia ceva dintr-una din plase şi pune în buzunar, apoi stă de vorbă cu femeia care îl însoţeşte. Cea din urmă ia şi ea la verificat bagajele, scoate ceva şi îndeasă în sân, apoi pleacă după bărbat.

Victima accidentul respectiv, craioveanca Luminiţa Cojocaru, în vârstă de 49 de ani, nu a depus plângere cu privire la furt, iar şoferul vinovat de accident fusese sancţionat conform legislaţiei în vigoare, astfel că poliţiştii de la IPJ Dolj au aflat despre furt de la televiziunile care au difuzat imaginile respective. Pe 20 aprilie a.c., oamenii legii i-au identificat pe “protagoniştii” filmuleţului, stabilind că este vorba despre Elena Iamandiţă, de 34 de ani, din Craiova, şi Isam Mihalache, de 19 ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin. Cei doi au fost ridicaţi şi duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv,  în timp ce faţă de femeie nu s-a luat nici o măsură preventivă, întrucât a prezentat documente că nu avea discernământ. Procurorii au consemnat în rechizitoriu că, „profitând de neputinţa victimei accidentului de a se apăra, cele două persoane au sustras din geanta acesteia bunuri şi documente personale. Mai exact, femeia şi bărbatul au văzut cum victima a fost lovită de maşină, s-au apropiat de locul accidentului şi au luat geanta şi sacoşa victimei pe care le-au pus pe scuar. După aceea femeia a făcut paravan în faţa tânărului de 19 ani, care a umblat în bagajele victimei. Pentru că fapta a fost comisă în loc public, în sarcina tânărului s-a reţinut comiterea infracţiunii de furt calificat”, după cum a declarat procurorul Nicolae Uncheşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, la momentul trimiterii în judecată a tânărului.

Pe 2 iulie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat pe Isam Mihalache la 3 ani de închisoare cu executare. Atât el, cât şi procurorii au făcut recurs, inculpatul obţinând acum reducerea pedepsei cu un an.