Hăituind „câinii roşii”, la Dunăre

0
189

Universitatea Craiova – Dinamo

Severin, stadion: „Municipal”, ora 20.30.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Cosic, Vătăjelu – Bancu, Cicâldău, Ivanov – Zakaric, Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: L. Popescu – Martic, Tiago Ferreira, Baiaram, Ioniţă, Bărbuţ, M. Roman.

Dinamo: Piscitelli – D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Corbu – I. Filip, Mrzljak – Sorescu, Nistor, Moldoveanu – Perovic. Antrenor: Duşan Uhrin jr. Rezerve: Straton – Klimavicius, R. Grigore, Brito, Moura, Răuţă, D. Popa.

Arbitru: Marius Avram.

Dacă era gazonul amplasat pe „Ion Oblemenco”, la derby-ul cu Dinamo am fi aşteptat undeva în jur de 20.000 de spectatori. Nu se umplea arena, fiind luni seara, destul de frig, iar Ştiinţa mai degrabă a dezamăgit sub comanda lui Piţurcă şi s-a cam epuizat emulaţia de la venirea tehnicianului sexagenar. La Severin probabil nici nu este nevoie de mai multe locuri decât cele 7 mii disponibile, programarea fiind „peste mână” pentru mulţi, inclusiv cei care au abonamente. „Municipalul” a mai găzduit în ultimii ani alte patru derby-uri Craiova – Dinamo. Primul s-a încheiat cu victoria Craiovei, scor 2-1, goluri Ivan şi Briceag, respectiv Hanca, antrenorii celor două echipe fiind Gigi Mulţescu şi Ioan Andone. Tot la Severin s-a jucat sfertul de finală din Cupa României din 2017, tranşat de olteni la penalty-uri, ultima lovitură de pedeapsă fiind executată de Andrei Ivan. Tot în acel sezon, „câinii roşii” au pierdut practic titlul la Severin, după ce Hristo Zlatinski a marcat pentru 2-2 în ultimul minut de prelungiri, când Craiova era în inferioritate numerică. La aceste două dispute pe băncile tehnice se aflau Gigi Mulţescu şi Cosmin Contra. Ultima partidă Craiova – Dinamo organizată la Severin a fost în septembrie 2017, s-a terminat 2-2, goluri Băluţă şi Burlacu, respectiv Rivaldinho şi Salomao. Antrenorii celor două formaţii erau Devis Mangia şi Cosmin Contra, acesta din urmă la ultimul meci înainte de a prelua naţionala României.

Înaintea disputei de la Severin, Victor Piţurcă  a primit o veste cruntă, golgheterul Elvir Koljic urmând să mai joace abia la anul, deoarece a suferit o fisură la coloana vertebrală când a încercat acea foarfecă, la Voluntari. Piţurcă a declarat înainte de jocul de azi: „Suntem în faţa unui examen dificil, împotriva unei echipe care a jucat foarte bine, care a avut o creştere extraordinară de formă sub comanda lui Uhrin. Nistor este dispecerul, un jucător cu o tehnică bună, dar Dinamo înseamnă un grup bun, nu doar Nistor. E un meci dificil, pe care vrem să-l câştigăm, fiindcă avem mare nevoie de puncte, după ce am pierdut puncte în ultimele etape. Moralul este unul bun, fiindcă venim după un succes în Cupa României, sper să repetăm acel joc bun şi să ne impunem. băieţii sunt familiarizaţi cu stadionul de acolo, au mai jucat la Severin, o să ne simţit acasă şi acolo. Eu cred că favorită este Craiova, după clasament, şi jucăm şi în faţa suporterilor noştri, dar şi Dinamo are atuurile ei, meciul va fi pe muchie de cuţit. „Piticul” Mitriţă a făcut antrenament cu noi şi va fi lângă noi la Severin, fiindcă avem nevoie de susţinerea lui. Kelic nu va apărea în lot, a făcut doar alergări uşoare. Bălaşa este suspendat, Koljic este accidentat. Mă gândisem să joc titular cu Koljic, dar prefer să nu mai discut de acest subiect. Previziunile sunt că va lipsi până la finalul anului”.

Antrenorul lui Dinamo, Duşan Uhrin, a prefaţat astfel duelul de la Severin: „Universitatea Craiova este o echipă foarte bună, va fi greu meciul şi sper că toată lumea să fie pregătită. Nu e o idee bună că jucăm la Severin, pentru că la Craiova stadionul este foarte frumos şi din acest motiv nu este bine pentru niciuna dintre echipe. Toţi jucătorii pot juca cu Craiova, chiar dacă după ultimele două meciuri am avut unele probleme. Atmosfera la echipă este bună, sper ca jucătorii să nu se relaxeze prea mult după această serie bună şi să se concentreze. Nu ştiu câţi fani ai Universităţii Craiovei vor veni la Severin. Am văzut multe meciuri ale Craiovei şi cred că jucătorii mei nu ar trebui să fie interesaţi de alte probleme, ei trebuie să joace fotbal”. Croatul Mrzljak a adăugat: „Pentru mine e bine că meciul cu Craiova se joacă la Severin! Îmi place acolo. E ca acasă, pentru că am jucat acolo cu Pandurii”.