Protestele continuă la Craiova. Manifestanţii au mărşăluit pe Calea Bucureşti şi se reîntorc în centrul oraşului

0
198

Craiovenii s-au alăturat, astă-seară, protestatarilor din aproape toată ţara, scandând şi afişând mesaje împotriva corupţiei şi clasei politice.

Încă de la ora 18.00 oamenii – majoritatea tineri – au început să se adune în Piaţa „Mihai Viteazul”, cu pancarte şi steaguri. De aici, s-au deplasat, în jurul orei 20.00, în faţa Primăriei Craiova, unde au scandat „Demisia”, „Colectiv”, „Uniţi, salvăm toată România!”, „Vrem spitale, nu catedrale!” şi alte mesaje şi au cântat Imnul Naţional. Pe parcurs, numărul protestatarilor a crescut tot mai mult, după estimări ajungând la aproximativ 5.000.

În jurul orei 21.00, participanţii la manifestaţie au coborât pe strada „Romul” până la pasaj, unde au făcut dreapta, trecând prin spatele Universităţii şi parcurgând Calea Bucureşti până la podul Electro.

Circulaţia pe porţiunile de drum pe care aceştia s-au deplasat a fost blocată temporar. Echipajele de poliţişti şi jandarmi i-au însoţit în permanenţă, fără a fi înregistrate incidente.

La ora transmiterii acestei ştiri, participanţii la mitingul de la Craiova se îndreaptă spre Universitate, urmând a se întoarce în centrul oraşului.