O perioadă plină pentru proiectele extraşcolare

0
91

Elevii din învăţământul preuniversitar vor participa, şi în acest an şcolar, la diverse activităţi extraşcolare – concursuri, festivaluri pe diferite teme –, toate cuprinse într-un calendar bine stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi de Inspectoratele Şcolare Judeţene. Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor, iar până pe 27 octombrie au fost înaintate mai multe cereri de aprobare, la nivel naţional.

Simona Chiriţă

 Unităţile de învăţământ preuniversitar trebuia să depună, până pe 3 noiembrie, proiectele de desfăşurare a unor activităţi extraşcolare, fie că este vorba de cele destinate nivelului naţional, local, regional sau zonal. „Până pe 27 octombrie, au fost depuse 11 proiecte, de nivel naţional, evaluarea acestora fiind făcută de o Comisie Naţională, constituită la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Cele care vor intra în selecţie au trecut şi peste fazele anterioare, specialiştii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj stabilind ce este eligibil”, a declarat prof. Simona Chiriţă, inspector pentru activităţi extraşcolare, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

ISJ Dolj va alcătui un program propriu

Pe lângă cele naţionale, alte proiecte au fost sau sunt în curs de depunere şi la nivelurile local, interjudeţean şi regional. „Pentru cele din Dolj, se va alcătui un calendar, emis de ISJ, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al instituţiei. Tot de către ISJ Dolj se vor trimite propuneri pentru calendarul activităţilor extraşcolare regionale şi interjudeţene, programul fiind emis de MECS. În această lună va avea loc o sesiune de evaluare a proiectelor. Cu toţii urmărim, prin aceste activităţi extraşcolare, se descoperim şi să promovăm calităţile elevilor, unii dintre ei fiind adevărate talente”, a mai spus Simona Chiriţă.