Duel de play-off cu repetiţie

0
98

În acest week-end, Universitatea Craiova şi ASA se întâlnesc pentru a opta oară în timp de doi ani şi o lună

Confruntarea dintre Universitatatea Craiova şi ASA Târgu Mureş a devenit, la rivalitatea cu cea dintre Pandurii şi Dinamo, una dintre cele mai dese din fotbalul românesc în ultimii ani. Alb-albaştrii şi formaţia din Ardeal se întâlnesc pentru a opta oară în ultimii doi ani, de fiecare dată ambele luptând pentru acelaşi obiectiv. Acum două sezoane, când cele două erau în eşalonul secund, miza era intrarea în play-off şi apoi promovarea. În cele din urmă, Craiova a câştigat seria, atât în sezonul regulat, cât şi după play-off, fiind urmată de ASA, iar ambele au ajuns în prima ligă. În stagiunea anterioară, Universitatea şi Mureşul s-au duelat până la un anumit moment al campionatului pentru locul secund. În urma victoriei ardelenilor din retur, aceştia s-au desprins şi aveau să se implice chiar în lupta pentru titlu, pierdută în ultima secundă a sezonului. ASA a evoluat în Europa League, unde a fost eliminată de Saint Etienne, în timp ce Universităţii nu i-a fost permis accesul în competiţiile europene de către UEFA. Bilanţul celor şapte întâlniri directe de până acum este favorabil echipei antrenate acum de Cristiano Bergodi, cu 3 victorii, două egaluri şi două succese ale Ştiinţei, golaverajul fiindu-le favorabil tot ardelenilor, 9-7.

De la prima dispută directă, în septembrie 2013, singurul supravieţuitor din lotul Universităţii este Silviu Izvoranu, eliminat atunci în prelungiri, când mureşenii au şi egalat, din penalty, în timp ce la ASA mai evoluează din echipa de pe vremea aceea mijlocaşul Sergiu Hanca. Căpitanul de anul trecut al Craiovei, Pablo Brandan, va fi titular duminică pentru ASA, el marcând un gol în runda trecută, la Chiajna. Cealaltă reuşită a echipei lui Bergodi a venit în ultimul minut şi i-a aparţinut lui N’Doye, cel care are două goluri marcate în precedenetele întâlniri cu Universitatea. Emil Săndoi nu se va putea baza pe fundaşul Acka şi atacantul Ivan (care a marcat contra ASA-ului primul său gol în tricoul alb-albastru), dar vor reveni Iliev, Izvoranu şi Zlatinski.

Meciurile directe „U” Craiova – ASA din ultimii doi ani şi o lună 

2013

ASA – „U” Craiova 1-1 (Bumba / Opriţa)

2014

„U” Craiova – ASA 1-2 (Kitanovski / Tomozei, Hora)

ASA – „U” Craiova 4-1 (Amauri, Verdeş, N’Doye, Hanca /Pleşan)

„U” Craiova – ASA 2-0 (Varga, Ivan)

„U” Craiova – ASA 1-0 (Brandan)

2015

ASA – „U” Craiova 2-1 (Zicu, N’Doye / Herghelegiu)

ASA – „U” Craiova 0-0

S-au pus deja în vânzare biletele

Partida Ştiinţei cu ASA Târgu Mureș se va disputa duminică, de la ora 14, pe stadionul „Extensiv“ din Parcul Nicolae Romanescu, iar biletele pot fi comandate online, accesând link-ul de pe site-ul oficial al clubului sau direct de pe site-ul www.biletecsuc.ro. Tichetul de acces va sosi acasă. În urma colaborării clubului cu Eventim.ro, biletele pot fi procurate de ieri şi până în ziua meciului din magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange și OMV. Totodată, acestea se găsesc și la magazinul oficial al Universității Craiova, situat în zona English Park, al cărui programul zilnic este între orele 10 – 19. La casele de bilete de la stadionul Extensiv, tichetele de acces la meci vor fi la vânzare sâmbătă și duminică, începând cu ora 10. Preţul biletelor pentru meciul Universitatea Craiova – ASA Târgu Mureș: Peluza: 5 lei, Tribuna 2: 10 lei, Tribuna 1: 15 lei, Tribuna 0: 25 lei.