Întâlnire cu experţi ai Băncii Mondiale

0
24

În data de 04 noiembrie 2013, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova” a organizat, în cadrul  Primăriei Craiova, o întâlnire  cu experţi ai Băncii Mondiale la care au participat 30 de persoane, printre care: consilieri judeţeni şi locali, personal specializat al Primăriei Craiova, angajaţi ai Agenţiei pentru Dezvoltarea Regională S-V Oltenia,  funcţionari şi primari ai Unităţilor Administrativ Teritoriale din Zona Metropolitană Craiova.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat raportul  „TRACE”  al Băncii Mondiale ce se referă la oportunităţile de investiţii în eficienţa energetică din viitoarea perioadă de programare 2014-2020. Priorităţile şi  programele propuse de studiul „TRACE” se concentrează pe dezvoltarea transportului public, încurajarea transportului nemotorizat, auditarea şi modernizarea clădirilor municipale, evaluarea comparativă a clădirilor si întocmirea unei strategii la nivel local privind eficienţa energetică.

Utilizarea instrumentului de evaluare rapidă a energiei urbane „TRACE”  reprezintă o componentă a activităţii realizate în cadrul Programului de Dezvoltare Regională în România – o activitate de consultanţă realizată de Banca Mondială la solicitarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, din fonduri UE.

Experţii Băncii Mondiale au oferit şi o serie de observaţii şi recomandări  asupra actualului stadiu de dezvoltare al Polului de Creştere Craiova, respectiv Zona Metropolitană Craiova, punând accentul pe oportunităţi şi strategii ce vor ajuta Municipiul Craiova şi localităţile limitrofe.