Europarlamentarul Marian Jean Marinescu: “Cred că cea mai bună mişcare politică pentru România ar fi să schimbe portofoliul cu Ungaria”

1
413

Rovana Plumb, prima nominalizarea a România pentru portofoliul Transporturi în viitoarea Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, a picat la vot, aşa cum bine se ştie deja.  Este vorba de votul din Parlamentul European în Comisia Juridică din cauza unor suspiciuni de conflict de interese. Nici candidatul Ungariei, Laszlo Trocsanyi desemnat pentru Politica de vecinătate şi extindere, nu a avut suuces şi acesta  a fost respins de comisia JURI.

În legătură cu aceste două respingeri, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a avut un punct de vedere interesant. Deputatul European crede că ar fi mai bine dacă România ar face schimb de portofolii cu Ungaria. „Cred că cea mai bună mișcare politică pentru România ar fi să schimbe portofoliul cu Ungaria. Care ar fi un potofoliu extraordinar de important. Politica de vecinătate, pe următorii cinci ani, este foarte importantă. Și Orban a fost foarte isteț când a luat-o, din păcate pentru noi, este opinia mea. Uitându-mă la relațiile lui Orban cu Putin nu mă uit foarte pozitiv la Moldova, Ucraina și Georgia. Pe de altă parte, uitându-mă la politica agresivă pe care o duce la noi, prin minorități, nu văd bine Balcanii cu un comisar care va face politica de vecinătate, e posibil să facă „aderare”. Este o opinie personală…”, a spus eurodeputatul Marian Jean Marinescu, coordinator grupului PPE, în comisia de Transporturi.

1 COMENTARIU

Comments are closed.