Un program de instruire pentru angajaţii din instituţii publice care interacţionează cu administrarea companiilor de stat

0
560

ministerul economieiMinisterul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, în parteneriat cu CFA Society România derulează în perioada septembrie-octombrie 2016 un amplu program de instruire pentru angajaţii din instituţii publice care interacţionează cu administrarea companiilor de stat.

Atelierele abordează următoarele teme: finanţele companiei, managementul riscurilor, macroeconomie, instrumente cu venit fix şi derivate, finanţe comportamentale, project finance, piaţă de capital, etică şi bună guvernanţă. Ele sunt susţinute de către membri ai CFA Society România pe bază de voluntariat şi constau în predarea unor principii teoretice consacrate, precum şi în numeroase exerciţii practice şi studii de caz combinate cu experienţa proprie a trainer-ilor care au fost sau sunt în prezent factori de decizie în companii de succes din România.

“Ne bucurăm că am reuşit să atragem un partener valoros pentru instruirea angajaţilor din instituţiile statului a căror activitate implică administrarea întreprinderilor publice. Mulţumim voluntarilor CFA pentru efort şi implicare şi avem încredere ca know-how-ul şi materialele puse la dispoziţia cursanţilor vor contribui la o mai bună înţelegere a modului în care trebuie administrate societăţile din portofoiul statului în contextul aplicării principiilor guvernanţei corporative, astfel încât ele să poată fi competitive în raport cu cele private…”, a subliniat secretarul de stat Sorana Baciu.

Pe de alta parte, Adrian Codirlaşu, CFA, Preşedintele CFA România consideră că „susţinerea de ateliere pe diverse teme economice, financiare şi de etică în afaceri pentru angajaţii din aparatul de stat reflectă angajamentul CFA România de promovare în piaţa financiară românească a celor mai bune practici de administrare”

  • CFA Society România este o organizaţie profesională locală înfiinţată în anul 2000 care face parte din reţeaua de societăţi reunite sub umbrela CFA Institute (CFA Institute din SUA administrează calificarea CFA – Chartered Financial Analyst, un atestat dedicat analiştilor financiari, recunoscut în întreaga lume.
  • Programul constă în trei examene în urma cărora se obţine titlul CFA, cerut de obicei de angajatorii de top din domeniul financiar. CFA Society România reuneşte profesionişti în invesţii din sectorul bancar, managementul activelor, asigurări, capital privat, fonduri de pensii şi ale domenii ale industriei de investiţii.