Şi-a făcut plinul la Peco și a fugit fără să plătească

0
97

Un craiovean de 28 de ani, care a făcut plinul mașinii la o stație Peco și a crezut că nu va fi prins pentru că folosea numere false de înmatriculare, a fost identificat de polițiști, audiat și s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni de furt calificat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, craioveanul a comis fapta în noaptea de 26 spre 27 august a.c., reprezentanții stației Peco prejudiciate anunțându-i pe polițiștii Secției 1 Craiova în a căror rază de competență se află. Oamenii legii au demarat cercetările, au primit și imaginile surprinse de camerele video montate la Peco, iar în urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au reușit, în cursul zilei de ieri, să stabilească identitatea autorului. Este vorba despre Cezar Amza, de 28 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Matiz la momentul comiterii faptei. Polițiștilor le-a fost mai greu să-i dea de urmă pentru că acesta folosise numere de înmatriculare false, pe care le furase.

„Tânărul a fost ridicat și adus pentru audieri la sediul subunității de poliție, din cercetările efectuate stabilindu-se că acesta, în noaptea de 25 spre 26 august a.c., a alimentat cu combustibil în valoare de 195 lei un autoturism, de la o staţie Peco din municipiu, fără a plăti contravaloarea. Ca urmare a verificărilor s-a mai stabilit că tânărul montase pe autoturismul folosit la comiterea faptei numere de înmatriculare pe care le sustrăsese în aceeași noapte de la o altă mașină din municipiu”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

În baza probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 1 Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva tânărului pentru comiterea a două infracțiuni de furt calificat și a unei infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu număr de înmatriculare fals, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.