CFR n-a mai ştiut să-şi apere avantajul

0
29

Pierderea lui Sougou şi erorile la golurile lui van Persie au dus la irosirea reuşitei lui Kapetanos

CFR nu s-a dezis de tactica sa nici cu Basel, Braga sau Pandurii Târgu Jiu şi evident nici cu Manchester, aşa cum nu o va face probabil nici cu Steaua. Baricadând propriul careu cu cei 7 fundaşi de profesie şi lăsând ofensiva strict în grija tripletei Bastos-Sougou-Kapetanos, cam în stilul României la World Cup 94, Andone putea da din nou lovitura, de data aceasta în stil mare. Filiera braziliano-senegalezo-greacă a funcţionat ideal pentru o reuşită de vis în Gruia, într-o atmosferă mai degrabă de teatru decât de meci, ardelenii neaprinzându-se nici măcar când echipa lor conducea United-ul lui Ferguson. CFR putea trage de avantaj la nesfârşit dacă Felgueiras şi Rada nu greşeau sau dacă lui Sougou nu-i recidiva accidentarea. Echipele mari sunt însă însoţite de noroc precum de suporteri peste tot în lume şi jucătorii de clasă nu au nevoie de multe invitaţii pentru a-şi concretiza şansele. Van Persie nu a dat impresia că ar fi forţat prea mult pentru dubla câştigătoare, cum şi Manchester a părut la îndemâna clujenilor în ultimele minute, atunci când nu mai era nimic de pierdut. Bastos a avut ocazia unui egal de pus în vitrină în prelungiri, dar CFR ieşise prea târziu din defensivă, când nu-i mai avea pe Kapetanos, Sougou sau Aguirregaray.

Ferguson: „Am început prost, dar rezultatul e just”

Managerul lui Manchester, Sir Alex Ferguson, s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi şi l-a remarcat pe vârful elen al clujenilor, Kapetanos, apreciind şi faza frumoasă în urma căreia s-a marcat golul CFR-ului. „Am început prost, dar am obţinut un rezultat bun, care mi se pare şi just. Nu e uşor să revii mai ales în deplasare, ei ne-au făcut meciul greu. Van Persie s-a plasat bine la primul gol, a avut şi puţin noroc. Kapetanos s-a mişcat excelent la gol, trebuia să ne apărăm mai bine, oricum a fost o fază frumoasă făcută de gazde. Sunt jucători buni la CFR, sunt perseverenţi, nu cedează. CFR formează o echipă onestă, cu un joc bun. Noi avem acum prima şansă la calificare şi sperăm să rezolvăm calificarea în meciurile cu Braga” a declarat Alex Ferguson, care şi-a amintit şi de prima sa vizită în România, în 1981, la un meci cu FC Argeş, pe vremea când antrena formaţia scoţiană Aberdeen.

Van Persie: „Al doilea a gol e cel mai frumos marcat pentru United”

Autorul dublei de marţi seara, olandezul van Persie, a catalogat cea de-a doua reuşită drept cea mai frumoasă de când joacă pentru United şi este mulţumit de colaborarea cu Rooney, alături de care a jucat în premieră din start. „Al doilea gol e probabil cel mai frumos înscris de mine de când am venit la United. Trebuie să-l văd din nou! Totul începe cu o pasă bună şi trebuie să-i mulţumesc lui Wayne pentru asta. Nu mulţi jucători pot da o asemenea pasă. Când mingea a ajuns la el am ştiut că poate pasa aşa… exact cum îmi doream. Am vizualizat modul în care va trimite balonul. A fost primul meci în care am jucat împreună din primul minut şi am fost foarte mulţumiţi” a declarat Van Persie

Andone: „Am luat goluri pe greşelile noastre”

Antrenorul CFR-ului, Ioan Andone, a admis faptul că echipa sa nu putea obţine mai mult în faţa lui Manchester United din cauza greşelilor personale făcute în special în cea de-a doua repriză. „Golurile lor au fost date pe greşelile noastre. Ne-au dominat, sunt o echipă bună, au fost mai proaspeţi, dar nu am ştiu să gestionăm momentul. CFR nu s-a retras, dar a ieşit Sougou şi nu am mai avut forţă. S-au făcut erori, i-am spus lui Rada la final unde a greşit”, a declarat Ioan Andone. Fundaşul considerat vinovat de Andone, a declarat: „Chiar speram la un rezultat pozitiv. Manchester a pus presiune şi uşor-uşor am început să greşim. Ne-au împins în careu şi acolo orice mică greşeală te costă. Nea Ando mi-a reproşat poziţionarea de la golul 2, dar cred că dacă intram cu 1-0 aveam şansa unui rezultat mare. Au demonstrat că şi ei pot marca cu noroc”.