Dragnea: PSD şi PNL vor lucra împreună la un plan de recredibilizare a Parlamentului

1
322

PSD şi PNL vor forma un grup de lucru care să stabilească un set de măsuri pentru recredibilizarea Parlamentului, a anunţat, ieri, preşedintele PSD Liviu Dragnea. La rândul său, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, tot joi, că PNL lucrează la un proiect de reformare a Parlamentului, care va fi discutat cu partidele, susţinând că actuala imagine a Legislativului este “jalnică”.

Dragnea a spus că a convenit cu liderul PNL Alina Gorghiu să facă un plan pentru recredibilizarea Parlamentului, fiind vorba şi de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, circuitul legislativ şi atitudinea parlamentarului. “Vreau să vă spun despre anunţul pe care l-am făcut acum câteva zile – un plan pentru recredibilizarea Parlamentaului. Am fost sunat de către Alina Gorghiu, care a spus că susţine acest demers, mi-a spus că şi PNL are un document aproape finalizat tot în acest sens şi am convenit împreună ca, la fel ca în cazul Codului fiscal, să încheiem un document în care Parlamentul României să fie recredibilizat. Cred că în maxim o lună şi puterea şi opoziţia vom prezenta un plan în care instituţia democraţiei să fie pusă la locul în care trebuie”, a spus Dragnea.

El a adăugat că PSD şi PNL vor forma un grup de lucru în acest sens. “Anunţ o discuţie pe care am avut-o cu Alina Gorghiu, este o invitaţie comună în care am convenit ca săptămâna viitoare să stabilim un grup de lucru care să ne prezinte într-un timp rezonabil un set de principii, de măsuri în care parlamentul să funcţioneze mai bine. Este vorba de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, de circuitul legislativ şi atitudinea parlamentrarului. Este un proiect ambiţios”, a mai spus Dragnea.

Gorghiu: Lucrăm la un proiect de reformare a Legislativului, actuala imagine este “jalnică”

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, tot joi, că PNL lucrează la un proiect de reformare a Parlamentului, care va fi discutat cu partidele, susţinând că actuala imagine a Legislativului este “jalnică”. “Am discutat cu preşedintele PSD despre nevoia de reforma instituţiei parlamentare. Este singura instituţie nereformată de douăzeci de ani, imaginea este una jalnică despre Parlament, este supradimensionat. Sunt multe lucruri de reparat. Cea mai mare problemă este ineficienţa, problemă de coerenţă legislativă. PNL a lucrat la acest proiect , este destul de amplu şi o să-l ducem pe masa partidelor politice parlamentare, pentru că aceasta este o temă vitală pentru România”, a spus Gorghiu.

Ea a mai arătat că la prima şedinţă a BPN al PNL va propune desemnarea echipelor tehnice care vor negocia legea salarizării şi absorbţia de fonduri europene. “Vreau să vă spun că la primul BPN al PNL voi propune să desemnăm echipele tehnice de consultări pe celalte două teme, vorbesc de salarizarea în domeniul bugetar şi absorbţia de fonduri. Va trebui să agreem nişte paşi concreţi, astfel încât să nu ne prindă pe picior greşit”, a adăugat Gorghiu.

Comments are closed.