Uneperiştii vor primi colegii de parlamentari în cadrul USL

0
30

După ce UNPR a anunţat că a devenit parte a USL, prin Alianţa de Centru Stânga formată cu PSD, alianţă politică înregistrată de Tribunalul Bucureşti, în 9 august a.c., secretarul social democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că negocierile din USL privind împărţirea colegiilor la parlamentare ar trebui finalizate până pe 15 septembrie, iar aleşii UNPR îşi vor păstra „de regulă” colegiile. După şedinţa Biroului Permanent Naţional, PSD a decis convocarea pentru 14-15 septembrie a unui CExN al partidului pentru stabilirea colegiilor care vor reveni pesediştilor şi progresiştilor la alegerile parlamentare din decembrie. 

Liviu Dragnea

Tribunalul Bucureşti a acceptat, la 9 august, cererea de înregistrare a alianţei politice dintre UNPR şi PSD, denumită Alianţa de Centru-Stânga (ACS). Cererea de înregistrare a alianţei a fost depusă încă din data de 10 iulie. Drept consecinţă, uneperiştii vor primi colegii de parlamentari în cadrul USL, la alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c.

Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, înainte de BPN al PSD: „Va fi o discuţie în USL în ceea ce priveşte repartizarea candidaturilor pe colegii între PSD şi UNPR, pe de-o parte, şi PNL şi PC, pe de altă parte. Probabil că până pe 15 septembrie ar trebui realizată această negociere, ca să fie timp suficient pentru fiecare candidat să-şi pregătească campania în colegiul respectiv. De regulă, principiul deja convenit este acela că fiecare îşi păstrează colegiile pe care este acum parlamentar, deci este vorba în primul rând de parlamentarii UNPR să-şi păstreze colegiile acolo unde sunt”.

BPN al PSD a decis, până la urmă, convocarea pentru 14-15 septembrie a unui CExN în care se vor stabili colegiile pe care PSD le va avea în cadrul USL, urmând ca în undeva la mijlocul lunii octombrie, odată cu Consiliul Naţional, să se facă şi propunerile pentru candidaţi. Tot în CExN vor fi stabilite şi colegiile care vor reveni UNPR. În Dolj, cei de la UNPR nu au nici un colegiu parlamentar, de aceea va fi interesant de urmărit ce vor primi.