L. Balint: “Meciul cu Zorya e un examen important pentru noi”

0
427

Universitatea Craiova întâlneşte Zorya Lugansk, în prima manşă din turul 3 preliminar al Conference League, în seara aceasta, de la ora 20.30, ora României, în direct la Digisport 1 şi PrimaSport.  Antrenorul Ştiinţei, Laszlo Balint, a declarat la conferinţa de presă care a prefaţat antrenamentul oficial, de pe Arena Lublin:

„E un examen important pentru noi, e un meci dificil, cu adversar bun, care a trecut prin niște modificări mari de lot și la banca tehnică. Nu au mai jucat de multă vreme, dar nu vrem să cădem în această capcană și să le-am transmis că trebuie să fim la un nivel foarte bun. Entuziasmul, dorința jucătorilor și faptul că vor juca pentru Ucraina ar putea schimba calculele de pe hârtie. Pentru ei poate fi un stimul fantastic și vreau să transmit gândurile mele pentru poporul ucrainean. Echipa lor e compusă majoritar din jucători tineri din Ucraina, care aduce un spirit și vor să joace la un nivel de angajament cât se poate de bun și trebuie să dăm o replică pe măsură. Le cunoaștem filosofia de joc și se vede că au antrenor olandez. Niciun meci amical nu se compară cu cele oficiale. Noi am făcut analiza doar pe meciurile amicale. Va fi o altă presiune și un angajament. Noi suntem în competiție și e clar și noi am rulat niște jucători, dar se pot desprinde anumite aspecte. Și noi am identificat principii de joc ale adversarului. Eu consider că Zorya e o echipă bună, iar noi vom da o replică pe măsură și dorim să obținem un rezultat care să ne permită calificarea în meciul retur.  Sunt diferite platforme unde sunt încărcate toate meciurile, am avut și un raport de scouting. Evoluția noastră e decisivă în privința rezultatului meciului. Zorya încearcă o progresie progresivă indiferent de adversar și încearcă să recupereze aproape de poarta adversă. E clar că au căutat să se întărească pentru că au plecat mulți jucători, dar acest aspect poate sau nu să reprezinte un avantaj. Tinerețea lor poate fi un factor important în privința spiritul colectiv și faptul că joacă pentru poporul lor. Cred că acțiunea clubului nostru este firească și transmist solidaritate față de Ucraina. Pe hârtie avem atuuri, dar nu trebuie să credem că vom avea un meci ușor și că perioada lor de inactivitate e o vulnerabilitate. Pot fi transformate foarte ușor în atuuri. Statistica spune una, dar jocul sunt sigur că va sta sub semnul echilibrului. Hanca e o certitudine și vedem în ce măsură va juca de la început. Are experiență și sigur va ajuta echipa indiferent de minutele jucate. Trebuie să fim eficienți la finalizare cât și defensiv. Depinde de concentrarea lor, de deciziile lor, pentru că sunt fracțiuni de secundă. Nu e niciun adversar de neglijat” a declarat Laszlo Balint.

Zorya Lugansk – Universitatea Craiova

Arena Lublin, ora 20.30 (ora României), ora 19.30, ora locală

Zorya Lugansk: Matsapura – Danchenko, Imerekov, Snurnitsyn, Vantuh – Batagov, Nazarnya, Churko – Christian, Kabaev, Gladky. Antrenor: Patrick van Leeuwen. Rezerve: Jilkin, Saputin – Suhar, Skorko, Myhaylenko, Alibekov, Brajko, Kazakov, Buletsa, Bezborodko, Owusu, Alefirenko.

Universitatea Craiova: Lazar – Căpăţână, Silva, Papp, Bancu – Mateiu, Creţu, Baiaram – Hanca, Koljic, Ivan. Antrenor: Laszlo Balint. Rezerve: D. Rusu, L. Popescu – Vlădoiu, Martic, Screciu, Vătăjelu, Sala, Danciu, Cîmpanu, Markovic.

Arbitri: Georgi Davidov – Deniz Sokolov şi Miroslav Maksimov. Rezervă: Dragomir Draganov (toţi din Bulgaria).