Alb-albaştrii sub lupă / Rocha – MVP, Bancu – ieşit din formă

0
93

craiovaCalancea – Ca şi la Severin, nu prea a avut ce apăra şi nici nu putea interveni la gol. Goal-keeper-ul a avut o intervenţie în prima repriză, la un şut „cu pământul” de la distanţă al lui Zicu.

Popov – A fost cel mai bun jucător al Craiovei în prima repriză. A urcat permanent pentru un-doi-urile cu Ivan, unul dintre ele stând la baza golului marcat de Rocha. Fără să vrea, bulgarul l-a scos din joc şi pe Pierre, care în prima jumătate de oră a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor, din contractul violent între cei doi jucătorul Mureşului părăsind terenul.

Acka – Fără probleme în apărare, nu s-a evidenţiat prea mult, decât prin două pase excelente pe culoar, una pe repriză.

Kay – Unul dintre cele mai bune jocuri ale sale de când a venit la Craiova. Nici nu prea a avut cine să-i facă probleme, dar a fost sigur în intervenţii şi a avut nu mai puţin de 4 lovituri cu capul la cornere, una dintre ele foarte periculoasă, respinsă de Stăncioiu cu un reflex incredibil.

Vătăjelu – Meci bun făcut de căpitan, a urcat des şi a încercat verticalizări atunci când echipa era blocată în atacurile poziţionale.

Madson – Prestaţie bună a brazilianului, dar şi de această dată a luat un galben prea uşor şi prea devreme. A avut un şut bun în repriza secundă, de la peste 20 de metri.

Zlatinski – Ca de obicei, face mare risipă de efort. Pe la el trece mingea la toate fazele de atac poziţionale. A iniţiat-o şi pe cea din care Universitatea a deschis scorul, scoţând inteligent mingea în dreapta. Putea marca din lovitura liberă de la 35 de metri, lateral dreapta, în partea a doua, dar Stăncioiu a fost atent, respingând în corner.

Ivan – Are deja două meciuri fără gol, ba chiar cu un autogol, dar faţă de partida de la Severin a fost mult mai activ. A fost implicat în ambele faze din care Craiova a marcat şi a avut o şansă de gol în prima repriză, dar şutul său din unghi a trecut pe lângă poartă. În plus, cu excepţia fazei autogolului, s-a apărat excelent.

Nuno Rocha – Nu este un jucător care să iasă în evidenţă, dar este destul de eficient, fiind de altfel, golgheter al echipei în ultimele două sezoane. A marcat primul gol, a centrat la al doilea şi putea să mai înscrie unul în prelungiri, dacă Măzărache i-ar fi pasat. Pe final de meci a coborât în faţa fundaşilor şi s-a complicat în unele momente, riscând inutil.

Bancu – Nu este deloc în formă. A pasat la prima ocazie a meciului, pentru Rambe, în rest a fost discret, mult sub forma din sezonul precedent. S-a complicat aiurea şi a faultat la faza din care oaspeţii au înscris.

Rambe – Hulit deja de mulţi, atacantul poate fi, cu un plus de pregătire fizică, exact vârful de care echipa are nevoie, de careu, combinativ, ce ne aşteptam să fie Curelea. Joacă foarte bine rolul de pivot, redublează bine, a câştigat toate duelurile aeriene, chiar şi pe cele la care nu avea prim-planul. La ratarea din primele minute a preferat să plaseze mingea, dar a nimerit bara. Este totuşi a doua şansă uriaşă irosită, după lovitura de cap de la Severin. Dacă ar fi avut şi viteză şi ar fi înscris des probabil nu mai ajungea în România.

Măzărache – Destul de activ. S-a remarcat prin apariţia foarte bună pe colţul lung la golul al doilea, Ursu fiind înlocuit tocmai pentru că l-a scăpat din marcaj. Apoi, s-a complicat prosteşte la centrul terenului, ca ultim apărător, în urma unui corner al Craiovei, fiind deposedat, iar 5 adversari ţâşniseră singuri cu Calancea. Numai că arbitrul Bârsan a fost generos cu alb-albaştrii şi a dictat fault. În prelungiri putea să-l lase cu poarta goală pe Rocha, dar a preferat un şut penibil.

Gustavo – Fără a avea mari pretenţii de la el în cele 25 de minute pe care le-a avut la dispiziţie, aşteptam totuşi să ne arate ceva. Se vede că „ştie cu mingea”, dar în acelaşi timp că fizicul nu-l ajută. Poate ne oferă mai mult în meciurile următoare.

Dumitraş – A intrat pentru finalul de meci, fără a atinge mingea.