Șapte microconcerte instrumentale şi corale de muzică clasică, în aer liber

0
368

„Mica serenadă” de Mozart, „Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici, „Uvertura academică” de Brahms și alte acorduri clasice vor răsuna, săptămâna viitoare, în aer liber, în diverse zone din Craiova. Și asta pentru că programul cultural «Filarmonica „Oltenia” (RE)descoperă oraşul… în 33 de minute de muzică clasică» continuă, oferind craiovenilor posibilitatea apropierii de acest gen muzical și de artiștii care îl interpretează. Cea de-a II-a ediție a proiectului are loc în perioada 10 iulie – 10 septembrie și cuprinde aproximativ 20 de microconcerte.

Desfăşurată între 23 iulie și 31 august 2013, în cadrul stagiunii estivale, ediţia inaugurală a programului cultural „Filarmonica Oltenia (RE)descoperă oraşul… în 33 de minute de muzică clasică” a cuprins 15 microconcerte instrumentale şi corale de muzică clasică, susţinute de tineri interpreţi în spaţii neconvenţionale – cartiere şi străzi, parcuri, locuri de joacă pentru copii.

Datorită succesului de care s-a bucurat, proiectul a fost reluat și în acest an. Astfel, în perioada 10 iulie – 10 septembrie, Filarmonica „Oltenia” oferă iubitorilor muzicii din municipiul Craiova nu mai puţin de 20 de concerte „open stage”, susţinute de artişti instrumentişti şi artişti lirici – membri ai Orchestrei Simfonice şi ai Coralei Academice.

Dacă luna trecută microconcertele au fost prezentate de un grup coral dirijat de Manuela Enache și de un cvartet de coarte, în august ele vor fi susținute de un ansamblu de coarde și un cvartet de alamă și percuție. Cel dintâi, condus de dirijorul Alexandru Iosub, îi va avea în componență pe Olimpia Diaconu, Alin Roman (vioara I), Ion Bozgan, Cătălina Gheorghiceanu (vioara a II-a), Mariana Comșa, Ionuț Drăniceanu (violă), Georgeta Anghelescu, Ilie Curteanu (violoncel) și Alexandru Pîrlea (contrabas) și va oferi spre audiție creații de Wolfgang Amadeus Mozart (Mica serenadă – părțile I, III, IV), Joseph Lacalle („Amapola”, tango) și Iosif Ivanovici („Valurile Dunării”, vals). Cel de-al doilea, format din David Cotoi, Cătălin Codițoiu (trompetă), Gheorghe Dondoe (corn), Ion Vărzaru (trombon), Emanoil Chelaru, Florin Davițoiu și Alin Nicu (percuție), va interpreta Marș florentin de Julius Fucik, fragment din Uvertura academică festivă de Johannes Brahms, Rondo de Marc-Antoine Charpentier și fragment din Te Deum de Marc-Antoine Charpentier.

Programul cultural „Filarmonica Oltenia (RE)descoperă oraşul… în 33 de minute de muzică clasică” va continua luna viitoare cu alte șase microconcerte susținute, în perioada 3-10 septembrie, de două triouri și un duo. Informaţii actualizate privind programul şi locurile de desfăşurare urmează să fie anunțate de Filarmonica „Oltenia”.

Datele şi locurile de desfăşurare a concertelor:

  • Luni, 11 august, ora 19.45 – cartierul 1 Mai (Parc – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă)
  • Marți, 12 august, ora 19.45 – Parcul Puşkin
  • Luni, 18 august, ora 19.45 – Cartierul Craioviţa Nouă (biserica de la Poştă)
  • Marți, 19 august, ora 19.45 – cartierul Brazda lui Novac (Complexul Nou)
  • Miercuri, 20 august, ora 19.45 – Casa Băniei (esplanadă)
  • Joi, 21 august, ora 19.45 – bulevardul „Carol” (zonă magazin „Lidl”)
  • Vineri, 22 august, ora 19.45 – cartierul Brazda lui Novac (Complexul Vechi)