Şoferi sancţionaţi de poliţiştii doljeni

0
492
În ultimele 48 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație. Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 210 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 35.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 21 permise de conducere şi au retras şapte certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au constatat  cinci infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Astfel, ieri, 3 iulie, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 66 de ani, din comuna Bucovăț, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, având o concentrație de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți au depistat un bărbat de 51 de ani, din comuna Amărăștii de Jos care conducea un autoturism pe raza localității, avand o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 21 de ani, din localitate, în timp ce în timp ce conducea un autoturism pe strada “Nicolae Iorga”, din Craiova, aflându-se sub  influența  unor substanțe psihoactive. Totodată, noaptea trecută, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Giubega au depistat pe strada “Magnoliei” din Giubega, un tânăr de 24 de ani, din Plenița , în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub inflența băuturilor alcoolice ori a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat. Tot în cadrul acțiunilor desfăsurate, polițiștii rutieri au depistat un tânăr, 23 de ani, din Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului, din Craiova, cu viteza de 117 km/h.
Totodată, a fost depistată o tânără,  de 28 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului cu viteza de 102 km/h. Cei în cauză a fost sancționați  de polițiști conform O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice cu amendă în valoare de 1305 de lei fiecare, iar ca măsură complementară le-au fost reținute permisele de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.