Ştiinţa remontează la Mediaş şi este prima în clasament

0
540

Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 1-2

Au marcat Roberto Romeo ’21 / Valentin Mihăilă ’39, Alexandru Cicâldău ’54.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Butean, M. Constantin (Nielsen ‘37), Larie, De Moura – Droppa, Chamed – R. Romeo (Trif ’61), Ciocan (Avram ’86), Velisar (Popa ’86)  – Buş. Antrenor: Dusan Uhrin

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7  – Vlădoiu 6 (Vătăjelu ’81), Acka 6, Cosic 6, N. Bancu 5 – Nistor 5 (Gustavo ’80), Mateiu 4, Cicâldău 7 – Ivan 6, Koljic 7, Mihăilă 7. Antrenor: Cristiano Bergodi

Cartonaş roşu: Buş ’71.

Arbitri: Ovidiu Haţegan 7 – Octavian Şovre, Sebastian Eugen Gheorghe.

Observator de arbitri: Sorin Boca

Universitatea Craiova a câştigat în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, scor 2-1 şi a devenit, cel puţin până duminică, liderul Ligii I, cu 38 de puncte, 2 mai multe decât CFR Cluj, care joacă în deplasare, cu Astra Giurgiu.

Părţile bune

Ştiinţa a luat punctele ultranecesare, mai ales că era cel mai uşor meci din cele 5 din returul play-off-ului.

Ştiinţa face ce trebuie să facă în această perioadă, respectiv câştigă, are 4 victorii de la reluarea campionatului, chiar dacă toate sunt obţinute greu, la limită, rezultatele fiind cele mai importante acum.

Universitatea a revenit de la 0-1 şi a dovedit caracter, câştigând meciul şi îşi permite în continuare un egal pentru a avea şanse la titlu în ultima etapă, cu CFR, în condiţiile în care campioana ar câştiga tot.

Alb-albaştrii urcă momentan pe primul loc şi pun presiune pe CFR, care joacă duminică, la Giurgiu.

Ştiinţa îşi menţine şansele la titlu, cu 4 etape rămase din campionat, iar emulaţia este tot mai mare printre fani, chiar dacă aceştia nu au voie pe stadion.

Craiova a învins de 4 ori în acest sezon pe Gaz Metan Mediaş, o echipă destul de bună. Care, printre altele, a remizat de două ori cu CFR Cluj, a învins cu 4-0 acasă pe FCSB şi a remizat recent în deplasare cu aceeaşi echipă.

Universitatea lui Bergodi a avut noroc şi în acest meci, cu devierea de la golul al doilea, cu accidentarea lui Constantin, cu eliminarea lui Buş, cu bara gazdelor la 2-1, aşa cum a avut noroc şi pe finalul meciurilor cu Astra şi CFR, când a marcat decisiv.

Părţile îngrijorătoare

Gaz Metan a condus cu 1-0 şi a mai avut alte 5 ocazii mari de gol, inclusiv o bară, în condiiţiile în care a rămas fără jumătate din lot în săptămâna meciului, iar în timpul jocului şi-a pierdut căpitanul, Marius Constantin, accidentat în prima repriză, şi golgheterul, Sergiu Buş, eliminat în partea secundă.

Universitatea Craiova a fost dominată de o echipă aflată în inferioritate numerică, neplătită de multe luni şi care nu are niciun obiectiv în play-off, neavând dreptul de a juca în cupele europene.

Cristiano Bergodi a început cu acelaşi prim 11 toate cele 4 meciuri de când antrenează Craiova şi, deşi mai mulţi jucători au jucat slab şi erau obosiţi, a făcut numai 2 schimbări, şi acelea foarte târziu, semn că nu are încredere în rezerve şi nu şi-a conturat un lot de 14-15 jucători cu care să atace acest final greu de campionat.

Antrenorul Bergodi şi preşedintele Sorin Cârţu s-au contrat în timpul meciului, italianul reproşându-i legendei Ştiinţei că dă indicaţii din tribună.