Continuă povestea Aeroportului Internaţional Craiova / Cursă directă cu Wizz Air pe ruta Craiova-Londra

0
259
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa : „Am reuşit să punem Craiova pe harta aeroporturilor importante din România şi s-o legăm, prin aceste punţi aeriene, de mari capitale ale Europei”

Începând de ieri au fost puse în vânzare biletele de avion pe ruta Craiova-Londra. O poveste de succes am putea spune noi dacă analizăm în detaliu ceea ce s-a întâmplat de-a lungul ultimilor ani la Aeroportul Internaţional Craiova. Acum se culeg roadele, dar cu multă sudoare. În urmă că câteva luni se anunţa zborul direct Craiova-Milano, acum se anunţă zbor direct Craiova-Londra. Este foarte aproape momentul în care liderii administraţiei publice judeţene, artizanii acestui succes indiscutabil vor anunţa zborul direct Craiova-Dortmund.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţăt lansarea rutei aeriene Craiova – Londra începând din data de 29 octombrie, compania Wizz Air punând, chiar de ieri, în vânzare biletele. Şeful administraţiei publice judeţene, Ion Prioteasa a precizat că în continuare, Consiliul Judeţean Dolj rămâne un partener transparent, solid şi viabil pentru Wizz Air „Consiliul Judeţean Dolj rămâne un partener transparent, solid şi viabil atât pentru Wizz Air, cât şi pentru orice investitor care este dispus să se aşeze la Craiova şi să creeze locuri de muncă. La nici două săptămâni după relansarea de pe Aeroportul Craiova a curselor directe spre Roma, un alt lucru pozitiv se întâmplă în viaţa noastră. De astăzi, pot fi procurate primele bilete de avion pentru cursa aeriană Craiova – Londra, care va fi operată de la sfârşitul lunii octombrie. Am luat legătura cu executivul Aeroportului pentru a-mi rezerva un bilet spre Londra chiar la cursa care va decola pe 29 octombrie”, a subliniat Ion Prioteasa.

Trei curse directe

Wizz Air a anunţat ieri o nouă rută disponibilă de la Aeroportul Craiova, către Londra (Luton). Noua cursă va fi operată de trei ori pe săptămână - marţea, joia şi sâmbăta, biletele putând fi achiziţionate de pe site-ul oficial al companiei. Durata unei călătorii Craiova - Londra (Luton) este de 3:15 ore, zborurile fiind operate de aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri.

Preşedintele CJ Dolj a subliniat faptul că de pe Aeroport vor fi operate trei curse directe spre capitala Marii Britanii. „Primesc cu bucurie şi informaţia că de pe Aeroportul Craiova vor fi operate trei curse directe spre Londra şi nu două, aşa cum se anunţase iniţial. Asta înseamnă, pe de-o parte, că, din toate previziunile pe care le-au realizat cei de la Wizz Air, Craiova – Londra este o rută foarte solicitată, dar şi rentabilă, iar pe de altă parte este, dacă vreţi, şi dovada încrederii de care se bucură Consiliul Judeţean Dolj în rândul mediului de afaceri”, a consemnatul Ion Prioteasa.

„Aceste curse aeriene, un plus şi din punct de vedere economic”

Ion Prioteasa a mai subliniat în comunicatul de presă remis presei locale şi centrale că Aeroportul din Bănie devine o poveste de succes. „În definitiv, aceste rute aeriene pe care le deschidem pe Aeroportul din Craiova sunt un plus şi din punct de vedere economic, nu doar pentru Craiova şi judeţul Dolj, ci pentru întreg sudul ţării. Iată că proiectul Aeroportului Craiova, aşa cum a fost gândit de Consiliul Judeţean Dolj şi căruia foarte puţină lume îi dădea vreo şansă de reuşită, se transformă într-o poveste de succes. În aceste ultime trei luni a fost inaugurată cursa Craiova – Milano, în mai, s-au reluat zborurile directe spre Roma, în iunie, şi ne găsim în momentul în care anunţăm că ruta Craiova – Londra devine operaţională din luna octombrie”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Noi demersuri pentru noi curse aeriene

Vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan : „Mai important, vor avea de câştigat cetăţenii acestei comunităţi, deoarece, aşa cum s-a şi demonstrat, în condiţiile în care mediul concurenţial se dezvoltă, preţurile biletelor scad”

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cristinel Iovan a precizat că vor fi făcute demersuri pentru aducerea unor noi operatori de zbor la Craiova şi pentru inaugurarea unor noi curse aeriene. „Aşa cum am promis, din această toamnă, de la 29 octombrie, mai exact, oltenii vor putea zbura către Londra, plecând de la Craiova. Vor fi curse în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, ceea ce înseamnă că atmosfera de la aeroport se animă în mod semnificativ: cinci zile din şapte, vom avea aeronave care aterizează şi decolează de aici. Proiectul nostru, prin care urmărim conectarea Craiovei la principalele destinaţii din Europa, a debutat într-un ritm alert şi va continua în aceeaşi cadenţă. Am convingerea că în primăvara anului viitor vom reuşi să inaugurăm o nouă cursă externă fără escală şi să lărgim astfel paleta de oferte. Vom intensifica, în perioada următoare, demersurile pentru a aduce cât mai multe companii aeriene la Craiova şi a obţine astfel un dublu avantaj. Va beneficia în mod direct Aeroportul, pentru care mai mulţi operatori de zbor şi mai multe curse aeriene înseamnă venituri mai mari şi resurse pentru noi investiţii”, a subliniat Cristinel Iovan.