Tânărul din Secu suspectat de coruperea alegătorilor este sub control judiciar

0
81

politiaAvocatul tânărului de 28 de ani, din comuna Secu, reţinut la începutul acestei săptămâni pentru coruperea alegătorilor şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, susţine că nu s-a găsit nici o carte de identitate străină asupra clientului său. Mai mult, clientul său este sub control judiciar, nu în arest la domiciliu. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj recunosc faptul că procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi a dispus faţă de tânăr măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi nu măsura arestului la domiciliu, aşa cum, în mod greşit, au informat iniţial.

Reamintim că, reprezentanţii IPJ Dolj precizau că, luni seara, în baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii doljeni l-au prins în flagrant pe Sever Popescu, de 28 de ani, din comuna doljeană Secu, la o familie din aceeaşi localitate, unde le dăduse oamenilor 500 de lei ca să nu-l voteze pe unul dintre candidaţii la fotoliul de primar şi oprise cărţile de identitate ale membrilor familie cu drept de vot (3 la număr). Tânărul a fost ridicat şi dus la audieri, ulterior fiind reţinut pe 24 de ore, pentru infracţiunile de coruperea alegătorilor şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Tot reprezentanţii Poliţiei doljene au mai precizat că, în cursul zilei de marţi, faţă de Popescu s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Apărătorul tânărului cercetat a transmis redacţiei un drept la replică în care explică faptul că faţă de Sever Popescu s-a dispus, de fapt, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, nicidecum arest la domiciliu, că asupra clientului său nu a fost găsită nici o carte de identitate care să aparţină altei persoane şi nu a oferit nici unei persoane sume de bani în schimbul cărţilor de identitate.

Reprezentanţii IPJ Dolj au recunoscut faptul că Sever Popescu este plasat sub control judiciar, nu arestat la domiciliu aşa cum au informat iniţial, în mod greşit, iar cu privire la celelalte aspecte sesizate de avocat spun că cercetările continuă în acest caz, iar la finalizarea anchetei se vor dispune măsurile legale, după cum a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.