Incalzire eficienta, economica si ecologica. Ce putem stii despre aceste sisteme de incalzire mai ieftine decat gazul ?

0
94

foto articol on line 4 iunieIncalzire eficienta, economica si ecologica. Ce putem stii despre aceste sisteme de incalzire mai ieftine decat gazul ?

Cu totii folosim sisteme de incalzire, fie ca folosim sobe, radiatoare sau centrale termice acestea utilizeaza resursele clasice: gaz, petrol sau lemn. Dupa cum stiti acestea prezinta riscuri pentru sanatatea dumneavoastra si familiei. Asociate sistemelor clasice sunt riscurile de explozii, de incendiu, de asfixiere siinundatii. Va propunem sistemeleAMASS, companie dedicata pe solutii de incalzire mai economice decat gazul.

Avand in vedere aceste riscuri specialistii AMASS CONFORT SYSTEMS  au analizat si promoveaza doar sistemele de incalzire care sunt mai economie, mai confortabile, au durata de viata mare  dar si de siguranta si confortultermic al locatarilor. Astfel  AMASS propune incalzirea electrica in pardoseala, care desi electriva veti constata ca sunt mai ieftine decat gazul.

Aceste sisteme desi folosesc electricitatea nu sunt expuse nici macar la riscul de electrocutare (prin intermediul disjunctoarelor diferentiale pentru protectie umana) si bineinteles nu mai poate exista pericol de inundatii, incedii si asfixiere pentru ca se bazeaza pe montarea in sapa a unor cabluri speciale incalzitoare care sunt comandate prin termostate automatizate cu senzori de ambient si pardoseala.

 Un alt aspect important al sistemelor de incalzire este economia in consum. Pentru obtinerea acestei eficiente, orice sistem are nevoie sa foloseasca principiul inertiei termice (inmagazinarea in sapa si cedarea treptata a caldurii).  La acest principiu de inertie termica (il cunoasteti de la radiatoarele de fonta sau de la sobe) se adauga si automatizarea performata AMASS, care in spatele programelor termostatelor exista functii suplimentare de reducere consum (un exemplu ar fi folosirea frecventei pulsatorii a curentului electric si nu frecventa continua).

Dar cel mai interesant aspect, care se aduna la primele 2 criterii de mai sus, este cel dat de normativele de proiectare in instalatii termice care spun ca pentru un sistem de incalzire in pardoseala puterea calculata a sistemului (necesarul termic) este cu 20-30% mai mic decat la sistemele pe radiatoare. Acest beneficiu se reflecta atat in investitia in bransament si eventual in achizitia de panouri fotovoltaice dat mai ales in consum.

Astfel, pe durata lunilor de iarna, pentru o casa de 150 mp, cu sistemele AMASS, s-a obtinut un consum mediu lunar de doar 400-450 de lei !

De asemenea resursele traditionale (gaz, lemn, petrol) sunt resurse epuizabile, si pe masura ce cantitatile exploatabile se micsoreaza  creste si pretul acestora. De exemplu, pretul gazului intre 1995 si 2006 a crescut de 4 ori fata de cel al energiei electrice si continua sa creasca. Motivul pentru aceasta este ca energia electrica poate fi produsa in mod inepuizabil prin captarea si transformarea energiei soarelui, a vantului, a apelor sau prin folosirea energiei nucleare. Foloseste electricitatea, o resursa inepuizabila care poate fi obtinuta prin intermediul panourilor fotovoltaice, utilizatorii sistemelor AMASS au astfel posibilitatea de a-si obtine independenta energetica si in acelasi timp sa isi reduca amprenta de carbon si impactul asupra mediului.

In functie de pozitia surselor de caldura are loc un anumit tip de miscare al aerului cald pe verticala. Aceasta miscare poate fi descrisa prin intermediul unei curbe termice iar sistemele de incalzire AMASS produc tipul de miscare care este ideal pentru  obtinerea  unui grad maxim de confort conform curbei termice ideale a corpului uman stabilita de specialisti. In ciuda acestei miscari a aerului cald datorita lipsei diferentelor de temperatura pe orizontala si, in consecinta, a curentilor de aer, nu se antreneaza particulele de praf in atmosfera respirabila. Acest sistem este recomandat si persoanelor alergice la praf.

Pe langa acestea sistemele de incalzire AMASS beneficiaza de faptul ca nu este nevoie de costuri de intretinere a instalatiilor , au durata de viata cea mai mare, 80 de ani si garantia maxima pentru un sistem de incalzire de 20 de ani.

 Pentru o viata mai sanatoasa si mai putin bani in consum va asteptam pe www.amass.ro