Elicopter SMURD prăbuşit. O nouă ipoteză: combustibilul, diluat?

0
71

ellicopter_smurd_arhiva_98641700Autorităţile încă nu ştiu de ce s-a prăbuşit elicopterul SMURD. Vineri, martorii au fost reaudiaţi, au fost prelevate probe ADN, s-au făcut teste toxicologice şi au fost ridicate mostre de carburant. Dacă joi autorităţile oscilau între o defecţiune tehnică şi o eroare umană, vineri a apărut şi o a treia ipoteză. Procurorii verifică dacă nu cumva de vină este combustibilul cu care elicopterul fusese alimentat în Republica Moldova.

În timp ce trupurile celor patru salvatori căzuţi la datorie au fost repatriate vineri, autorităţile au reluat ancheta de la zero. Procurorii români şi cei moldoveni au căzut de acord ca o singură anchetă comună să scoată la lumină adevărul. Primul pas a fost reaudierea martorilor şi efectuarea de noi măsurători.

Un alt semn de întrebare este dacă elicopterul era dotat cu un radar meteo. Tehnologia ar fi permis piloţilor să controleze elicopterul şi în cele mai vitrege condiţii meteo.

Autorităţile au decis să facă şi teste toxicologice în cazul pilotului elicopterului, iar aparatul urmează să fie expertizat tehnic.

Până când procurorii nu vor afla ce a cauzat tragedia aviatică, toate elicopterul SMURD de tipul Eurocopter 135 rămân consemnate la sol.

Sursa: Realitatea.net