Dolj: Acţiuni ale oamenilor legii pentru desfăşurarea în siguranţă a alegerilor locale

0
80

13313366_10201765702300829_1393848061_oAproape 1000 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Dolj, peste 200 de politisti de frontiera, peste 450 de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj precum si aproape 350 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii. Peste 200 de poliţişti, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă. De asemenea, dintre cele 529 secţii de votare constituite la nivelul judetului Dolj, poliţiştii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 269 de secţii. Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 106 poliţişti, constituiţi în  36 de echipe operative. A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 100 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune. De asemenea, în perioada 10 – 30 mai a.c., lucratorii  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj au verificat toate cele 529 de locaţii în care sunt amenajate secţii de votare pentru desfăşurarea Alegerilor Locale din data de 5 iunie a.c. Totodată, au fost verificate şi spaţiile în care va fi organizat şi va funcţiona Biroul Electoral Judeţean, precum şi locul în care au fost depozitate buletinele de vot până la distribuirea acestora către comisiile electorale. De asemenea, administratorii spaţiilor verificate au fost instruiţi cu privire la principalele măsuri de apărare împotriva incendiilor premergătore şi pe perioada desfăşurării procesului electoral.

De asemenea, pentru prevenirea unor evenimente negative cu impact asupra desfăşurării campaniei electorale prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere, a faptelor cu violenţă şi a altor fapte antisociale, ieri 03 iunie a.c., între orele 17.00-24.00, poliţiştii doljeni au organizat o razie în judeţul nostru. La razie, au participat aproape 200 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, politie rutieră şi investigaţii criminale. Oamenii legii au controlat aproape 800 de autovehicule, legitimând peste 1000 de persoane, dintre acestea 24 fiind conduse la sediile de poliţie pentru verificări suplimentare sau continuarea cercetarilor. În urma verificărilor şi controalelor efectuate, poliţistii au constatat 7 fapte de natură penală si peste 300 de abateri de natura contraventionala pentru sanctionarea cărorra au aplicat amenzi în valoare de  aproape 30 000 lei.  De asemenea, oamenii legii au reţinut 14 permise de conducere si au retras 10 certificate de înmatriculare.  

 1. În cadrul raziei, poliţiştii l-au  depistat pe N. DOREL, 29 de ani, din comuna Siliştea Crucii, în timp ce conducea un pe strada Victoria din localitatea Siliştea Crucii, fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie de 0,26  mg/litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele doljeanului, poliţiştii au întocmit un dosar penal.

 2. De asemenea,  oamenii legii l-au depistat şi pe U. FĂNEL, 57 de ani, din comuna Siliştea Crucii, în timp ce conducea pe strada Principesa Maria, din localitate, un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere. Și in acest caz oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală.

 3.Tot în cadrul raziei, poliţiştii doljeni au depistat-o şi pe Ş. RAMONA, 29 de ani, din comuna Brăneşti, Gorj, în timp ce transporta cu autoturismul personal 100 kg fructe şi legume şi 100 litri băuturi alcoolice, fără documente de provenienţă. Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 5000 lei şi dispunându-se şi confiscarea mărfii fără documente legale de provenienţă, în valoare de aproape 500 lei.