„Profu’ de religie” va participa la Sărbătoarea Culturii Române de la Gdansk

0
79

După succesele înregistrate de la premiera din 2013 până în prezent, spectacolul „Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, în regia lui Bobi Pricop, a fost invitat să reprezinte Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova în cadrul Sărbătorii Culturii Române la Gdansk, manifestare aflată în plină desfășurare. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Varșovia, împreună cu Teatrul Shakespearian și alte spații culturale din oraș, cu ampla susținere financiară a Ministerului polonez al Culturii.

Potrivit reprezentanților Naționalului craiovean, timp de două săptămâni publicul va putea urmări 5 spectacole de teatru, 16 filme de lung și scurtmetraj, filme de animație, două concerte, un spectacol de dans, prelegeri despre cinematografia, istoria și arta românească, o întâlnire literară, trei expoziții de fotografie și artă contemporană etc. „Profu’ de religie” se va juca în 8 și 9 iunie, pe scena Teatrului Shakespearian, una dintre cele mai noi și moderne din Europa. În perioada 15-19 august a.c., spectacolul va participa la Festivalul de Teatru de la Turkku (Finlanda).

„Profu` de religie” a fost declarat câştigătorul celei de-a III-a ediţii a Concursului de proiecte pentru tineri regizori şi dramaturgi români organizat  de Teatrul Naţional din Craiova și a avut premiera pe 3 noiembrie 2013. A fost invitat la Festivalul Național de Teatru 2014, a obținut Premiul publicului la Bienala de la Wiesbaden și Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru de la Oradea (2014), a participat la Festivalul de Teatru de la Arad, iar pentru rolurile din această montare actrița Romanița Ionescu a fost nominalizată la Premiile UNITER.