Academia Româno-Americană de Arte și Științe are o nouă structură de conducere

0
1205

Academia Româno-Americană de Arte și Științe (ARA), și-a desemnat de curând structura de conducere, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație (Board of Directors – BoD), desfășurate în sistem de videoconferință, având în vedere restricțiile impuse de pandemia Covid – 19.

Alegerile din cadrul academiei au vizat mandatele membrilor pentru următorii patru ani ai Consiliului de Administrație, precum și responsabilii comitetelor, conform organigramei prevăzute în statutul ARA.

În urma voturilor exprimate, în cadrul Consiliului de Administrație au fost desemnați următorii:

üpreședinte – Prof. Habil. Ruxandra Vidu, PhD, reconfirmată în funcție;

üpreședinte – Prof. Habil. Ruxandra Vidu, PhD, reconfirmată în funcție;

üvicepreședinte – Prof. Habil. Ildiko Peter;

ütrezorier – Prof. Lidia Favier, PhD;

üsecretar general – Prof. Habil. Stela Drăgulin, PhD;

üconsilieri: Prof. Ruxandra Botez, PhD și Smaranda Livescu, PhD.

În ceea ce privește alegerea coordonatorilor Comitetelor de Afaceri Interne și de Afaceri Externe au fost aleși John Starway, PhD, respectiv Lucian Dindirică, PhD.

Totodată, în cadrul ședinței extraordinare, au fost supuse votului funcțiile pentru directori regionali ai ARA, fiind aleși următorii:

üSmaranda Livescu, PhD, pentru Statele Unite ale Americii;

üProf. Habil. Stela Drăgulin, PhD, pentru Români;

üProf. Habil. Dumitru Todoroi, PhD, pentru Republica Moldova;

üProf. Ruxandra Botez, PhD, pentru Canada;

üProf. Lidia Favier, PhD, pentru Europa.

Pentru următorii patru ani, Secțiile Științe Istorice, Teologie & Filosofie si Științe Aplicate ale Academiei Româno-Americane de Arte și Științe vor fi coordonate de: Lucian Dindirică, PhDși respectiv Prof. Alexandru Mircea Mateescu, PhD. Pentru celelalte secțiuni, propunerile pentru coordonarea acestora sunt încăîn stadiul de evaluare.

„Doresc să mulțumesc tuturor membrilor și susținătorilor Academiei, care sunt deosebit de importanți pentru noi, elita intelectualității românești din diaspora. Trebuie să recunoaștem că ultimii ani a fost extrem de provocator pentru noi toți, însă ne străduim să reprezentăm România în întreaga lume, la cele mai înalte niveluri academice.

Au apărut dificultăți suplimentare în urma unui an universitar deja încărcat, iar speranțele noastre de a ne întâlni în cadrul Congresului anual al ARA au dispărut complet din cauza instabilității mondiale create de pandemie. Cu siguranță, în următoarea perioadă vom putea călători și ne vom revedea în condiții de siguranță sanitară”, a declarat prof. Ruxandra Vidu, reconfirmată cu unanimitate de voturi în funcția de președinte al ARA.

Academia Româno-Americană de Arte și Științe a fost înființată în 1975, în California, de către un grup de intelectuali români cu domiciliul în SUA. În fiecare an, ARA organizează un Congres care oferă un forum deschis intelectualilor pentru a-și prezenta ideile și realizările în domenii precum literatura, filosofia, medicina, științele sociale, arte, inginerie, matematică, fizică și chimie etc.

Între membrii de onoare ai ARA se află personalități foarte cunoscute precum: scriitorii Eugen Ionesco și Virgil Gheorghiu, filozoful Mircea Eliade,  profesorul George Emil Palade, distins cu premiul Nobel pentru Fiziologie și   Medicină, sau astronautul român dr. Dumitru-Dorin Prunariu. Chiar dacă unii dintre membri nu mai sunt printre noi, moștenirea pe care au lăsat-o este încă vie și dusă mai departe de ARA, de membrii săi, familiile lor și toți prietenii lor.