A fost lansată ediţia 2020-2021 a programului Bursele JTI pentru Jurnalişti

0
479

Ediţia 2020-2021 a programului Bursele JTI pentru Jurnalişti a fost lansată  ieri, 3 mai, când este aniversată Ziua Mondială a Presei.  Bursele JTI pentru Jurnalişti se desfăşoară în trei etape: un training specializat, susţinut în România de către experţi în problematici europene, o călătorie de studii de o săptămână la Bruxelles, pe durata căreia ziariştii se vor întâlni formal şi informal cu oficiali ai Uniunii Europene, precum şi stagii de pregătire profesională, timp de patru săptămâni, la Bruxelles.

La încheierea primei etape vor fi selectaţi jurnaliştii care vor continua programul. Potrivit organizatorilor, la ediţia 2020-2021 a burselor JTI sunt invitaţi ziarişti din presa scrisă, radio, TV şi on-line, specializaţi în domeniile economic, politic şi social, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii: experienţa profesională de minimum doi ani, vârsta de până în 40 de ani, abilităţi de comunicare în limba engleză.

Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecţia – pe baza unui interviu. Bursele JTI pentru Jurnalişti au fost lansate în anul 2000, ca o continuare a programului de stagii iniţiat în anii ‘˜90 de National Forum Foundation/Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA.