Câștigătorii concursului de limba română „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”, felicitați de premierul Viorica Dăncilă

0
303

Elevii câștigători ai concursului de limba și literatura română „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”, desfășurat în școlile cu predare în limba maghiară, precum și profesorii lor, au fost premiați astăzi în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Victoria.

Cu acest prilej, premierul Viorica Dăncilă i-a felicitat atât pe elevii câștigători, cât și pe dascălii acestora pentru performanța realizată și i-a încurajat să susțină în continuare promovarea limbii și a culturii române.

Este o onoare să vă primim la sediul Guvernului României, ca semn al aprecierii pentru munca voastră. Vă felicit pentru pentru ceea ce faceți! Îi felicit pe profesorii și pe părinții voștri”, a afirmat prim-ministrul.

Concursul de limba și literatura română „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!” s-a desfășurat în luna aprilie 2018, fiind la cea de-a XVI-a ediţie. Începând din 2013, ceremonia de premiere a câștigătorilor competiției a fost găzduită de Guvernul României, la Palatul Victoria.

Competiția se adresează elevilor din clasele V-XII de la şcolile cu predare exclusiv în limba maghiară din județele Harghita, Covasna, Mureș și Bacău. 

 Concursul este organizat de Colegiul Naţional „Marton Aron” din Miercurea Ciuc, în parteneriat cu Asociația Comunitară Românească din Harghita și cu sprijinul Departamentului pentru Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Competiția își propune să încurajeze dialogului interetnic și să contribuie la creşterea nivelului cunoştinţelor de limba română în rândul elevilor de etnie maghiară din judeţele Harghita şi Covasna, dar și din județele învecinate.

La ceremonia organizată astăzi la Palatul Victoria au participat 35 de elevi însoțiți de 25 de profesori-îndrumători. Premiile oferite de Guvern constau în cărți din literatura română clasică, volume educative și albume de promovare a României.

Guvernul României se implică anual în acest proiect pentru a oferi un cadru cât mai larg de exprimare minorităţilor naționale.