Un mort şi cinci răniţi în accidentele din a doua zi de Paşte

0
273

Un doljean şi-a pierdut viaţa şi alte cinci persoane, între care trei minori, au fost rănite, în două accidente de circulaţie petrecute luni, în a doua zi de Paşte, pe drumurile din judeţul Dolj. Neatenţia şi viteza combinată cu consumul de alcool la volan au stat la baza producerii celor două evenimente rutiere, după cum au stabilit poliţiştii de la Rutieră.

smurdPotrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, luni, 2 aprilie a.c., la ora 14.45, Argeşean Mihai, de 23 de ani, din comuna Cârna, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism Opel Zafira pe D.J. 561 la intrarea în comuna Cerăt, l-a accidentat mortal pe Cristian Nicolae, de 29 de ani, din localitate, care a pătruns pe drumul public pe o bicicletă, fără să se asigure. Poliţiştii doljeni ajunşi la faţa locului au efectuat primele cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal şi se continuă investigaţiile pentru ucidere din culpă.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.30, Eugen Pătrună, de 30 de ani, din comuna Calopăr, în timp ce conducea un autoturism marca Audi, în comuna Carpen, pe fondul vitezei, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un gard. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a şoferului şi rănirea uşoară Adelinei Pătrună, de 27 de ani, şi a trei copii minori cu vârste între 3 şi 6 ani, pasageri în autoturism.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, astfel rezultând o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.