Daruri de Paşti pentru copiii nevoiaşi

0
296

Iepuraşul de Paşti a venit deja la peste 450 de copii care provin din familii nevoiaşe din judeţul Dolj. Aceștia au primit cadouri – pachete cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, dulciuri – în cadrul unui proiect de anvergură desfăşurat de Asociaţia „Vasiliada”, patronată de Mitropolia Olteniei, împreună cu BRD – Groupe Société Générale, cu prilejul Sfintelor Sărbătorilor Pascale.

Proiectul umanitar a urmărit să aducă o bucurie în sufletele copiilor aflaţi în dificultate, iar în acest scop asistenţii sociali ai Asociaţiei „Vasiliada” împreună cu reprezentanţii BRD şi-au propus să le dăruiască acestora pachete cu produse în funcţie de nevoile lor. Părintele Adrian Stănulică, preşedintele asociaţiei, a precizat că peste jumătate dintre cei care au primit aceste daruri provin din mediul rural, iar o parte sunt copii care beneficiază de serviciile asociaţiei în centrele sociale de zi: «Această acţiune a fost desfăşurată în două etape: în prima, asistenţii sociali ai Asociaţiei „Vasiliada” au evaluat nevoile tuturor copiilor  şi au elaborat fise individuale cu profilul social al copiilor. Aceste fise au fost trimise către angajaţii BRD, care au pregătit câte un dar fiecărui copil».

Totodată, părintele Stănulică a subliniat faptul că Asociaţia „Vasiliada” se bucură de o colaborare fructuoasă cu BRD – Groupe Société Générale: “Este primul proiect de o anvergură atât de mare pe care îl desfăşurăm împreună cu BRD, însă, la nivel local, asociaţia noastră s-a bucurat şi în anii trecuţi de sprijinul BRD Craiova în proiecte sau în acţiuni punctuale”.