Salubritate Craiova marchează Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân: Adoptă un căţel de la adăpostul Breasta!

0
352

SC Salubritate Craiova marchează Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân invitând iubitorii de animale să adopte unul dintre cățeii cazați în Adăpostul canin de la Breasta. “Cei care doresc să plece acasă cu un cățel, trebuie să vină la Adăpostul canin Breasta (pe drumul către comuna Breasta, înainte de pod, pe partea dreaptă), să își aleagă un animal și să depună o cerere de intenție pentru adopție. Câinele astfel identificat este ulterior verificat și, în cazul în care a petrecut deja în adăpost mai mult de 7 zile lucrătoare și este sterilizat, poate fi adoptat pe loc, în baza cărții de identitate a viitorului proprietar”, a precizat Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova.

În cazul în care cele 7 zile lucrătoare nu au trecut, persoana care vrea să îl adopte trebuie să aștepte scurgerea acestei perioade. La adopție, stăpânul va completa și semna o declarație-angajament prin care se obligă să nu abandoneze câinele, să îi ofere îngrijirea corespunzătoare și să anunțe Serviciul Gestionare a Câinilor fără Stăpân în cazul în care apar schimbări ale locației în care acesta este crescut.

Adăpostul canin Breasta are program cu publicul zilnic, de luni până vineri între orele 10.00 și 14.30, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare legală, între orele 11.00 și 13.00. În cursul anului 2018, au fost adoptați 1723 de câini fără stăpân.