Seria începută cu Oţelul continuă?

0
66

Universitatea întâlneşte astăzi echipa contra căreia a început şirul de meciuri fără înfrângere în Liga I, în septembrie anul trecut

Din declaraţiile alb-albaştrilor, Universitatea abordează meciul de la Galaţi conştientă că gazdele îşi vor juca ultima şansă şi vor da totul pe teren. Oţelul are lot şi moral de echipă retrogradată, însă postura de formaţie care nu mai are ce pierde poate surmonta diferenţa de valoare faţă de Universitatea. Campioană acum 4 ani, Oţelul este aproape în colaps: este în insolvenţă şi a câştigat doar două meciuri în actualul sezon, fiind penultima. Portar este veteranul Hotoboc, linia defensivă este compusă din anonimi, doar „mijlocul” propunând câteva nume importante, cu experimentaţii Cernat şi Emil Dică şi „fiul rătăcitor” Iorga, revenit după aventurile eşuate la Astra şi Pandurii. În mod normal, gălăţenii trebuie să iasă la joc, fiindcă au nevoie disperată de puncte, iar asta ar fi strategia ideală pentru contraatacurile alb-albaştrilor. Eficienţa acestora depinde însă şi de forma fizică a lui Nuno Rocha, interalist în naţionala Capului Verde care a învins Portugalia. Lipsesc Kay şi Madson, dar primul nu a mai prins echipa decât cu Astra, iar brazilianul ne-a obişnuit cu prezenţele alternative, ţinând cont de stilul său de joc şi faptul că „stă” la orice cartonaş galben. Şi gazdele au un absent, marea speranţă a Galaţiului, Tudorie, coleg cu Ivan la naţionala de tineret, care a fost eliminat în Giuleşti. În tur, Craiova a câştigat cu 1-0, în meciul de început al seriei de 17 fără înfrângere. Absentul Madson înscria atunci cu un şut senzaţional de la 25 de metri, imediat după eliminarea celuilalt jucător lipsă de astăzi, Kay. Universitatea îşi poate complica situaţia în meciul de astăzi doar dacă nu-l abordează cu aceeaşi intensitate precum „oţelarii”. „Întâlnim o echipă disperată după puncte. De jocul cu noi se leagă ultimele speranţe de a rămâne în Liga 1, deci sunt foarte motivaţi. Nu va fi facil. Şi în tur, cu Oţelul am avut meci greu, am învins cu şansă” a declarat Emil Săndoi.

Oţelul Galaţi – Universitatea Craiova

Stadion: „Oţelul”, astăzi, ora 15.30 (Digi, Look)

Oţelul: Hotoboc – Solomou, Mişelăricu, Cucu, Murgoci – Hamroun, E. Dică, Cernat, Iorga – C. Cristea, Youlu Matondo. Antrenor: Florin Marin. Rezerve: Makalambay – Miron, D. Popescu, Grădinaru, Stoian, Helder Tavares, I. Popa.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Brandan, Târnăcop – Nuno Rocha, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Izvoranu, Dumitraş, Briceag, Cârstea, Ivan, Herghelegiu.