Calea București va fi gata în septembrie

0
94

Lucările de reabilitare la Calea București vor începe în această primăvară. Primăria Craiova a predat, la sfârșitul săptămânii, amplasamentul asocierii de firme care a câștigat contractul de execuție, lucrările urmând să fie demarate în scurt timp.

 

Pe Calea București vor lucra mai multe firme, care vor face diferite tipuri de lucruri. Potrivit primarului, constructorul MariVilla va trebui să termine lucrările de reabilitare a liniei de tramvai în această lună, după care se va începe lucrările la rețelele care se află pe Calea București, iar din luna mai, Delta se ocupa de asfaltare. “A fost predat amplasamentul pentru lucrările la bulevardul Calea București. Au venit absolut toate firmele care sunt implicate, care au lucrări acolo, inclusiv MariVilla care lucrează la linia de tramvai și Martin Rose România SRL Timișoara și Delta ACM 93 SRL București și cu IRIMAT care trebuie să facă funcțional firul de alimentare cu energie electrică pentru tramvai și cei care trebuie să asfalteze. S-a stabilit că, într-o lună de zile, MariVilla iese de pe Calea București cu linia de tramvai, se va intra urgent pe rețelele de pe Calea București care trebuie să se termine într-o lună și jumătate – două luni, iar, în luna mai, intră firma Delta pe trotuare și parcări. Deci, practic suntem în grafic cu această lucrare și ne interesează foarte tare ca ei să iasă foarte repede”, a declarat primarul Craiovei.

Tramvaiele vor circula tot din toamnă

Autoritățile locale susțin că, în luna septembrie, Calea București va fi reabilitată. După ce se vor termina lucrările, RAT Craiova va relua și transportul cu tramvaiul, care va circula de atunci pe linia cea nouă. “Tramvaiele vor fi puse în funcțiune imediat după ce va fi gata linia de tramvai și firele, probabil undeva în toamna acestui an. Nu se poate mai devreme pentru că se termină partea de infrastructură, pe unde este calea de rulare dar rămân firele electrice la care încă se mai lucrează. Noi estimăm undeva spre sfârșitul anului să fie gata lucrările”, a mai spus primarul Craiovei, Olguța Vasilescu.