Balint: „La Vâlcea trebuie să ne demonstrăm valoarea”

0
112

Antrenorul Craiovei spune că echipa va evolua şi pentru memoria preşedintelui Craiovei Maxima

CS Universitatea joacă sâmbătă, de la ora 17, în Zăvoi, un meci important pentru clasmentul play-off-ului, contra gazdei CSM Rm. Vâlcea. Antrenorul Universităţii Craiova, Gabi Balint, spune că echipa are motivaţia necesară, dată de importanţa meciului, dar şi de dispariţia preşedintelui Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe. „Este un meci important pentru play-off şi jucătorii sunt motivaţi să joace în memoria domnului profesor Stroe. A fost un om care îşi dorea mult să vadă din nou fotbal de Liga I la Craiova şi a făcut ceea ce i-a stat în putinţă pentru acest lucru. M-a impresionat primirea pe care mi-a făcut-o domnul Stroe, deşi nu mă cunoştea foarte bine. Dacă vrem să demonstrăm că suntem cea mai bună formaţie din serie trebuie să câştigăm acolo unde au pierdut multe echipe bune. Vâlcea este un adversar de calitate, care joacă un fotbal ofensiv, a câştigat multe meciuri pe final datorită valorii şi psihicului. Sperăm să nu ni se întâmple şi nouă să pierdem la fel. Îmi doresc să vină cât mai mulţi spectatori, dacă se poate să fie stadionul plin, chiar dacă astfel pe noi va fi o presiune mai mare”.

Balint nu a uitat evoluţia modestă din meciul cu Bihorul, când a folosit însă jucătorii care evoluează mai puţin: „I-am spus arbitrului că mai avem puţin şi adormeam, aveam nevoie de un pat pe margine. Am jucat lent, fără explozie, dar într-un fel e normal, fiindcă titulari au fost jucători care evoluaseră mai puţin. Am lucrat mult fizic în ultima vreme, pentru ca echipa să aibă acea explozie care-i lipseşte”.

Balint: „Stanciu şi Crăciunescu vor să promoveze Craiova”

Balint nu crede că sunt contracandidate care contestă dreptul de a promova al CS Universitatea şi spune că în fotbalul românesc are nevoie ca oraşele cu tradiţie să fie în prim-plan: „Nu cred că foştii mei colegi de platou, Ion Crăciunescu şi Daniel Stanciu, pun la îndoială dreptul nostru de a promova. Din contră, ei sunt alături de noi şi îşi doresc să promovăm, chiar mi-au spus că îmi ţin pumnii. La un meci fără importanţă, cu Bihorul, am avut mai mulţi spectatori decât la câteva jocuri din primul eşalon. Liga I are nevoie de Craiova şi de alte oraşe cu tradiţie, altfel vom ajunge să nu mai avem deloc spectatori pe stadioane sau telespectatori”. Gabi Balint nu a  dorit să discute despre transferul mijlocaşului Alexandru Mateiu, de la FC Braşov, spunând că problema achiziţiilor o va aborda după îndeplinirea obiectivului.

Fundaşul Zoran Ljubinkovic promite că echipa va arăta o prestaţie mai bună decât în ultimele meciuri, când a suferit ca joc, în ciuda celor patru victorii consecutive. „Mai întâi vrea să îmi prezint regretele şi condoleanţele pentru dispariţia domnului profesor Stroe, care se confundă practic cu existenţa acestui club. Vom juca şi pentru dânsul la Vâlcea, cred că a venit timpul să ne arătăm adevărata valoare, după câteva meciuri nereuşite. Avem jucători buni, este o concurenţă benefică pe posturi şi chiar dacă uneori nu jucăm titulari, suntem o familie” a spus stoperul sârb.

Pentru meciul de la Vâlcea, doar căpitanul Mihăiţă Pleşan este incert, Varga fiind gata să revină pe teren.