Adriana Teodorescu, manager interimar al Teatrului „Colibri”

0
262

Noua conducere a Casei de Cultură „Traian Demetrescu” va fi desemnată astăzi sau mâine

Urmarea a încetării contractului de management al Doinei Rodica Berceanu –  având în vedere nota 6,24 obţinută de aceasta la recenta evaluare anuală –, Primăria Craiova a aprobat numirea unui manager interimar la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”. Este vorba de teatrologul Adriana Teodorescu, până acum secretar literar în cadrul instituţiei. Conform Dispoziţiei nr. 2613/1.04.2013 a municipalităţii, aceasta va ocupa funcţia de conducere „începând cu data de 1 aprilie a.c. şi până la data încheierii noului contract de management”.

Adriana Teodorescu

Adriana Teodoreascu este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I.L. Caragiale” din Bucureşti – Facultatea de Teatru, Secţia Teatrologie (1992-1996) şi a unui master în Teatrologie, management şi jurnalism teatral (2006-2008) în cadrul aceleiaşi instituţii, urmat, tot aici, de doi ani de studii doctorale. În 1996 a fost secretar literar la „Theatrum Mundi”, actualul Teatru „Metropolis” din Bucureşti, funcţia pe care a trecut apoi la Teatrul „Colibri” şi pe care a ocupat-o timp de peste 15 ani.

Din 2005 este membră a Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor / UNIMA (din 2012 – vicepreşedinte UNIMA România) şi a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru / AICT – Secţia Română, din 2006 face parte din Uniunea Teatrală din România / UNITER, iar din 2012 – din Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru copii şi tineret / ASSITEJ. În 2010-2011 a fost asistent universitar la Departamentul de Artă Teatrală al Facultăţii de Litere din Craiova.

În 2007, Adriana Teodorescu a fondat Asociaţia Culturală GAG, al cărei preşedinte a devenit şi cu care a derulat o mulţime şi o varietate de proiecte, în special cu şi pentru copii. Unul dintre cele mai apreciate a fost inaugurarea, în 2010, a primului muzeu al teatrului de păpuşi românesc cu o expoziţie permanentă, deschisă la Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei, pentru care a primit Premiul Senatului UNITER.

Şi la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” este aşteptată, zilele acestea, desemnarea unei conduceri interimare, urmare a faptului că, la evaluarea anuală, Alexandru Stuparu a fost notat cu 6,48. Încetarea contractului său de management a fost aprobată, ca şi în cazul directorului Teatrului „Colibri”, în şedinţa Consiliului Local Municipal Craiova din 28 martie a.c. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, numirea managerului interimar trebuie făcută, potrivit legii, până cel târziu mâine, 5 aprilie.