Avem potenţial agricol, industrial, energetic şi turistic. Să-l folosim!

1
394

Conducătorii secţiunilor de discuţii ce vor avea loc în cadrul celei de-a doua zi a primului Forum Regional Economic din Oltenia au făcut cunoscute, ieri, direcţiile pe care se vor axa pe parcursul orei destinate fiecăreia dintre cele patru activităţi incluse în programul evenimentului care debutează astăzi la Craiova. Dan Cherciu (Industrie), Andreas Friedman (Agricultură) şi Gabriel Vlăduţ (Turism) au vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre câteva dintre punctele-cheie pe care vor încerca să le exploateze şi fructifice cu şi pentru cei peste 200 de participanţi la eveniment.

Să dăm curaj investitorilor!

“Secţiunea Industrie îşi propune, printre altele, să facă o introducere pentru musafirii noştri asupra industriei din zona Oltenia, legată de situaţia actuală, dar, mai ales, de perspectivă. Scopul acestui Forum pentru secţiunea Industrie este de a încuraja investitori potenţiali să vină în zonă. Această încurajare se va face inclusiv prin prezentarea unor experienţe de succes spunem noi, adică firme reprezentative care s-au stabilit în zona Oltenia şi care au înregistrat nişte succese remarcabile. Pe de altă parte, vom încerca să punem în dezbatere şi teme legate de ceea ce pot face autorităţile locale şi centrale pentru ca mediul economic din regiunea Oltenia să devină mult mai atractiv pentru potenţialii investitori, inclusiv pentru cei care deja îşi desfăşoară activitatea în zonă”, a punctat Dan Cherciu, moderatorul secţiunii Industrie. Acesta a adăugat că la Forum şi-au confirmat prezenţa societăţi comerciale renumite nu numai la nivel regional, ci şi la nivel european, ale căror prezentări vor putea fi urmărite în cadrul secţiunii dedicate Industriei.

Agricultura – “copilul orfan al economiei”

Implicat direct în “miezul” problemei, unul dintre cei mai mari fermieri din regiune, Andreas Friedman, le va vorbi participanţilor despre dificultăţile cu care se confruntă agricultorii. “Eu sunt un agricultor din zonă şi cred că sunt un garant că un cetăţean străin poate să investească şi e bine să investească, şi cu succes, în Oltenia. Am să prezint agricultura din judeţele Olteniei, cu problemele, cu punctele slabe şi tari şi o să încercăm să găsim în sală, printre oaspeţii noştri, oameni de dialog. Agricultura este copilul orfan al economiei – aşa o vedem noi, agricultorii – şi ne dorim investiţii şi mai ales investiţii agroalimentare – noi putem produce multe, dar tot ce producem trebuie să fie prelucrat, să fie bine înmagazinat, pus în depozite –aşadar, o să explic care sunt problemele noastre şi ceea ce ne dorim, perspectivele noastre”, a subliniat moderatorul secţiunii Agricultură, Andreas Friedman.

Importatori, nu exportatori de turişti!

Aflat într-o “continuă dinamică”, turismul oltenesc are multe de oferit, iar acesta este aspectul principal pe care Gabriel Vlăduţ, conducătorul secţiunii menţionate, îl va face cunoscut, atât prin discuţii, cât şi prin filmuleţe de prezentare, în rândurile invitaţilor. “Secţiunea Turism este una cu o continuă dinamică la nivel mondial, cu modalităţi de a pune în valoare regiunile, modalităţi care se schimbă într-un ritm deosebit pe plan internaţional. Doresc să aduc în lumină, având la dispoziţie numai o oră, două mari aspecte: regiunea Oltenia cu un potenţial foarte mare, cu o imagine a turismului relativ gri, puţin cunoscută în turismul mondial. Vom pune în lumină punctele puternice ale turismului regional şi permanent partea de discurs va fi dublată de imagini, filme, cu toate zonele turistice ale regiunii. În concluzie, temele sunt schimbarea imaginii dintr-un exportator de turişti, într-un importator de turişti, precum şi posibilităţile de investiţii în domeniul turismului la nivel regional. Vom vorbi şi despre turismul de nişă, exact zonele în care aşteptăm investiţii. Vom accentua foarte mult zona balneoclimaterică, aflată atât în nordul şi vestul regiunii, cât şi în sudul ei. De asemenea, vom încerca să găsim teme legate de turismul dunărean, care să lege, mai ales pe Strategia Dunării, România de celelalte culoare turistice. Avem un potenţial în continuă dezvoltare, avem căi de comunicare cu sectorul turistic internaţional, rămâne să punem în valoare acest potenţial”, a afirmat Gabriel Vlăduţ, moderatorul secţiunii Turism.

De la conferinţa de presă a lipsit, motivat, cel de-al patrulea moderator, cel al secţiunii Energie, Constantin Bălăşoiu.

1 COMENTARIU

  1. Ce curaj vor mai avea investitorii mult așteptați când vor auzi că, spre exemplu, la Ghercești și Șimnic, unde organizatorii au interese și știu ei bine, toate titlurile de proprietate emise la Legea 247/2005 sunt ….FALSE!!! Contrar art 75 din Regulamentul de aplicare a legii, respectivele documente de proprietate sunt semnate, cu stiinta fostului prefect SILVIU DUMITRU,(care vorba ceea nici usturoi n-a mancat) de catre nimeni altul decât…celebrul jurist MARINESCU EUGEN, șeful Direcției de Control a Legalității Actelor din cadrul Prefecturii Dolj, repus în funcție urmare a unei hotărâri a mult lăudatei justiții craiovene!D-le, încă prefect mai aveți chef să faceți curaj la investitori să vină să investească în mult lăudatele terenuri din zona Aeroportului?Ce făceți în această situție, presa v-a adus la cunoștință situația?De ce nu sesizați DIICOT-ul si din ce motiv nu procedati la revocarea acestor titluri de proprietate?Pana cand cineva se v-a sesiza asteptam curiosi sa vedem cand ….INCEPE DANSUL???!!!

Comments are closed.