CORIGENŢI ÎN REGIE!

0
109

SPORTUL STUDENŢESC – UNIVERSITATEA CRAIOVA

3-0 (1-0)

Stadion: „Regie”, teren: bun, timp: frumos, spectatori: 2000.

Au marcat: Ferfelea `44, Curelea `50, T. Bălan `68 (pen.)

SPORTUL: Viciu – Raţiu, D. Lung, Patriche, Maxim – T. Bălan (`75 Irimia), Ferfelea (`68 Cruceru), Ghinga, Cheţan (`46 Rusu), Postolache – Curelea. Antrenor: Florin Tene.

UNIVERSITATEA: Silviu Lung junior – Dănănae, Zoro, D. Lopes, Buşu – Prepeliţă, D. Stoica, Firţulescu (`46 Gângioveanu) – M. Costea (`78 Bujor), Subotici, Fl. Costea (`46 Stoianof). Antrenor: Nicolo Napoli.

Au arbitrat: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin) – Aurel Oniţă, Sebastian Stoianov (ambii din Constanţa).

Observatori: Constantin Zotta (Bucureşti), Pavel Peniu (Constanţa).

Cartonaşe galbene: Maxim `34, Rusu `82 / Silviu Lung junior `28, Gângioveanu `66, Stoianof `73.

 

Pentru a se îndepărta de zona locurilor retrogradabile, Universitatea Craiova trebuia să câştige duelul de sâmbătă după-amiază, din deplasare, de la Sportul Studenţesc. Din nefericire, afectaţi în continuare de scandalurile avute loc în pauza competiţională şi cu buzunarele goale, „alb-albaştrii” au suferit o nouă şi dureroasă înfrângere, bucureştenii impunându-se cu un categoric scor de 3-0. Fără a străluci nici ei prea mult, bucureştenii au reuşit totuşi să înscrie pe finalul primei reprize, când, cu o „foarfecă” din interiorul careului mare, poziţie centrală, Vorel Ferfelea l-a lăsat cu ochii în soare pe Silviu Lung junior. Întorşi de la cabine la fel de anemici ca de atâtea luni încoace, elevii lui Nicolo Napoli au continuat să dezamăgească, „studenţii” din Regie nefăcând altceva decât să puncteze pentru încă o dată în minutul 50, prin Costin Curelea, acesta marcând de la aproximativ 10 metri după ce l-a întors ca pe clătită pe Zoro. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, „leii” au mai fost „biciuiţi” încă o dată în minutul 68, Tiberiu Bălan transformând cu siguranţă o lovitură de pedeapsă obţinută în urma unui fault comis de nou-intratul Cosmin Gângioveanu asupra lui Marius Postolache. Cu mari regrete, dar trebuie remarcat faptul că, după această întâlnire, craiovenii par din ce în ce mai mititei pe prima scenă fotbalistică a ţării noastre, existând posibilitatea ca, în cazul în care nu se vor trezi mai repede la realitate, să aducă, la finalul actualului sezon competiţional, cea de-a doua retrogradare din istoria şi aşa zbuciumată a mult iubitului club!

Nicolo Napoli

Se aşteaptă demisia lui Napoli

La finalul partidei cu Sportul Studenţesc, finanţatorul Universităţii Craiova a spus că aşteaptă ca tehnicianul Nicolo Napoli să îşi înainteze demisia, însă italianul nici nu vrea să audă de aşa ceva. “Din păcate, Universitatea Craiova merge din rău în mai rău. Aştept o demisie de onoare din partea lui Nicolo Napoli. Trebuie schimbat ceva, trebuie o schimbare, am avut destulă răbdare. Nici antrenorul, nici jucătorii nu au de ce să se plângă, pentru că au beneficiat de condiţiile cele mai bune. Nu se mai justifică acest joc slab avut cu Sportul Studenţesc. Simt că Nicolo Napoli nu mai controlează echipa, pentru că jocul a fost din ce în ce mai prost. Este clar că s-a greşit undeva. Mă aştept ca italianul să renunţe, să fie altceva în CV-ul lui. Oricum, aveam contract până în vară. Aştept gestul lui Nicolo Napoli, nu vreau să fie despărţire cu scandal”, a afirmat Adrian Mititelu. „Trebuie să schimbăm mentalitatea, pentru că altfel va fi foarte greu să evităm retrogradarea. Atunci când luăm un gol, echipa scade în intensitate şi nu se mai concentrează. Nu mă gândesc să-mi dau demisia, deoarece cred că echipa se poate salva”, a replicat Nicolo Napoli. Nu este exclus ca locul antrenorului peninsular să fie luat de Laurenţiu Reghecampf sau Aurică Ţicleanu.

Victor Piţurcă

Piţurcă, haz de necazul lui Mititelu

Plecat de la Universitatea Craiova în urma unui scandal monstru cu finanţatorul, Victor Piţurcă a făcut haz de necazul lui Adrian Mititelu, pe care-l sfătuieşte să se implice mai mult pentru ca echipa fanion a Olteniei să nu retrogradeze a doua oară în istoria sa. „Ar trebui să se implice Mititelu mai mult, că e un mare specialist, poate aşa echipa va avea mai multe şanse de salvare de la retrogradare. Eu ştiam că Universitatea Craiova va ajunge aici, pentru că şi atunci când am venit eu se întâmpla la fel. Vina e numai a lui Mititelu, el e patronul, el e cel care trebuie să răspundă în mod direct. Nicolo Napoli trebuia să îşi ia nişte măsuri, pentru că îl cunoştea destul de bine”, a declarat Victor Piţurcă.