TNC: Patru spectacole „11plus1 independent / contemporan”, în martie

1
454

Alte patru spectacole, reprezentație unică, din programul „11plus1 independent / contemporan” vor ajunge, în luna martie, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Astfel, programul continuă cu două producții de teatru independent din București și Cluj-Napoca și două producții de dans contemporan din capitală.

Aflat la al doilea sezon, programul „11plus1 independent / contemporan” a debutat în stagiunea 2017-2018 si s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor craioveni. „11plus1 independent/contemporan” cuprinde o selecție a celor mai bune 12 spectacole de teatru independent și dans contemporan din țară ale momentului și aduce pe scena Naționalului craiovean artiști, regizori, coregrafi, dansatori, performeri din zona culturală independentă. Programul are scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan, dorindu-se o importantă rampă de lansare pentru tinerii creatori ce au, astfel,  ocazia să performeze pe scena unei instituții culturale profesioniste.

Biletele sunt disponibile pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet și la Agenția teatrală, tel. 0251.413.677.

Pe 5 martie publicul este invitat să experimenteze „Fapte vitejești”, un spectacol pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, produs de  Asociația PETEC și Centrul Național al Dansului, București.

«Artiștii care au creat „Fapte vitejești” construiesc și deconstruiesc iluzia, creând momente de „magie” scenică și deconspirând obiectele și mecanismele din spatele lor în același mod în care noi construim și deconstruim situații care provoacă frică. Vorbesc în imagini și muzică despre teama de a-i pierde pe cei dragi, teama de schimbare, teama de a greși, teama de a nu te integra în grup, de a fi respins, teama că nu vei fi niciodată bun la toate, teama de a nu te ridica la înălțimea așteptărilor celor din jur), copilul PERFECT».

Urmează spectacolul cu dans contemporan „De fapt_”, în coregrafia Simonei Dabija, programat pentru data de 12 martie. 

«„De fapt_” este un spectacol despre__de fapt nu este un spectacol, este o îmbinare de oameni și__de fapt nu e o îmbinare, ci o propunere simplă despre corpuri în acord și gânduri în dezacord. O contradicție la nivel de nuanță și gând. O înglobare a cinci corpuri într-o singură minte. Trăiesc împreună o realitate, construiesc alta și se proiectează în ea. Niciuna nu e greșită. E doar__ .Nu se opun. De fapt__rămâne de văzut__».

Va urma, pe 19 martie, „Body of defiance”, de Ana Cucu-Popescu, în regia lui Raul Coldea, producție a Reactorului de creație și experiment din Cluj. Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani.

«Corpul tău e corpul tău sau e al altcuiva? Corpul tău e un vehicul sau eşti tu? Cine determină ce e frumos şi ce e urât? Oare valoarea ta, ca fiinţă umană, se rezumă la abilitatea ta de a te încadra în normele impuse de ceilalţi? Două corpuri feminine şi o voce spun două poveşti ce, la prima vedere, par complet rupte una de cealaltă, dar care reuşesc să se completeze şi să dea naştere unui univers extrem de aglomerat şi colorat».

Finalul lunii martie propune „Fragile. Handle with care”, un spectacol de dans contemporan, conceptul și coregrafia Mariana Gavriciuc, București, programat pe 26 martie.

«Într-o lume în care emoțiile, în general, sunt manipulate și folosite pentru a obține un anumit efect, oamenii foarte rar își expun trăirile lor intime. Într-o lume în care toți trebuie să fim tineri, curajoși, frumoși și perfecți eu le-am propus sa explorăm eșecul intimității, nefericirea, drama personală, neîncrederea fără să cădem în patetism cu speranța că nu le va fi jenă să se arate lipsiți de apărare, le-am propus să arătăm insuportabila fragilitate a condiției umane și a momentului». (Mariana Gavriciuc)

1 COMENTARIU

  1. Atâta timp cât nu se dezic de actorii protestatari cât și de cei susținători #rezist, familia mea nu va mai merge la nicio reprezentație.
    Misiunea voastra nu este asta!

Comments are closed.