Echipa FEAA Craiova pe podium Concursul internațional „CFA Institute Research Challenge 2018-2019“, faza locală

0
392

O echipă de studenți a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova a reușit să câștige locul III la concursul internațional „CFA Institute Research Challenge 2018-2019“, faza locală, organizată la București, sâmbătă, 2 martie 2019, etapă care a presupus prezentarea companiei alese pentru analiză (Bursa de Valori București).

Anul acesta Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a universităţii craiovene a fost reprezentată în concurs de o echipă de 5 studenți (Irina Bîrzăneanu, Irina Duță, Mihaela Măruntu, Eugen Stanciu și Catrinel Tălăban), masteranzi în cadrul programelor de master „Analiză și Evaluarea Financiară a Organizațiilor”, „Finanțe și Administrarea Afacerilor” și „International Economics and Business Administration”, coordonată de conf. univ. Cristian Stanciu (în calitate de Faculty Adviser) și Marian Șerban (Head of ALM, Banca Transilvania, în calitate de Industry Mentor).

„CFA Institute Research Challenge“ este un concurs internațional, organizat anual de către CFA Institute (o importantă organizație profesională globală din domeniul financiar, cu peste 142.000 de membri în 159 de țări), începând cu anul 2002. La ediția 2017-2018 a concursului, la nivel global, au participat peste 5.000 de studenți din 1.000 de universități.

În România, faza locală a concursului este organizată de către CFA Society România, începând cu anul 2012. În acest an auparticipat în concurs şapte echipe de la şase universități din București, Chișinău, Cluj, Craiova, Iași și Sibiu.