Salvat de şeful de Post din Pleniţa

0
204

Şeful Postului de Poliţie Pleniţa a fost felicitat, ieri, de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru că şi-a făcut datoria. Poliţistul a văzut căzut pe marginea străzii un bărbat, l-a ridicat şi l-a dus la cea mai apropiată unitate medicală, unde a primit îngrijiri. Culmea este că, aşa cum se vede pe imaginile surprinse de camerele video amplasate în centrul localităţii, pe lângă bărbatul căzut în stradă au trecut mai multe persoane şi autoturisme, însă nimeni nu s-a oprit să vadă dacă are nevoie de ajutor.

politist plenitaTotul s-a petrecut pe 25 februarie a.c., însă acum au fost făcute publice imaginile care surprind ce s-a petrecut. Astfel, în timp ce executa serviciul de patrulare în comuna Pleniţa, judeţul Dolj, agentul şef adjunct Gheorghe Bongiu, şeful Postului de Poliţie Pleniţa, a văzut un bărbat căzut pe partea carosabilă. Poliţistul a întors Loganul de serviciu, a coborât şi a încercat să afle ce are bătrânul. Omul i-a spus că se simte rău, lucru vizibil şi din faptul că nu se putea ţine pe picioare. Poliţistul a reuşit să-l urce pe doljean în maşină şi l-a condus de urgenţă la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-a fost acordat primul ajutor. Ulterior, poliţistul a aflat că bărbatul de 54 de ani avea o semipareză pe partea stângă, fiindu-i astfel imposibil să se repună singur pe picioare. Comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, comisar şef  Constantin Nicolescu, l-a felicitat, ieri, pe agent şef adjunct Gheorghe Bongiu pentru salvarea vieţii bărbatului respectiv.

Poliţistul de 33 de ani îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Poliţie Pleniţa încă din anul 2013, acesta fiind absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina – promoţia 2009. De la absolvirea cursurilor Şcolii de Poliţie şi până în prezent acesta a lucrat doar în mediul rural, o perioadă fiind repartizat la Postul de Poliţie Grădinari din judeţul Caraş – Severin.