Dacă nici acum…

0
88

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş

Stadion: „Nicolae Dobrin”, Piteşti, duminică, ora 20.30

Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Popov, Barthe, Briceag – Zlatinski, Mateiu – Ivan, Băluţă, Bancu – Fajic. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Mingote – Kelic, Bucurică, Manea, R. Petre, Screciu, Măzărache.

Gaz Metan Mediaş: Greab – Creţu, Trtovac, I. Cristea, Rugasevic – Ov. Bic, Aymen Tahar – Buziuc, Eric, C. Petre – Sikorski. Antrenor: Cristi Pustai. Rezerve: Pleşca – Buzean, Itoua, Romeo, Lupu, Danci, Olariu.

Ştiinţa joacă duminică, la Piteşti, meciul decisiv pentru intrarea în play-off, cu Gaz Metan Mediaş

craiova gaz metanUniversitatea Craiova a pierdut trei meciuri la rând şi a ajuns să depindă de ultimul pentru a intra în play-off. Ghinionul este că şi adversarul are acelaşi obiectiv, iar norocul este că alb-albaştrii au totuşi şi varianta remizei, în timp ce ardelenilor le trebuie victorie. Mulţescu nu poate conta pe Madson, Acka şi Nuno Rocha, scoşi din lot pentru neimplicare, şi pe Gustavo, suspendat. În condiţiile subţierii drastice a lotului, singurele dubii ale antrenorului pot fi legate doar de portar, unde are de ales între Calancea şi Mingote, ambii într-o formă slabă, şi de vârful de atac, post pentru care candidează Măzărache şi Fajic. Primul asigură un presing permanent pe stoperii adverşi, cât şi viteză, iar al doilea ar conta mai mult într-un joc poziţional şi la fazele fixe. Nici oaspeţii nu pot miza pe unul dintre cei mai buni jucători, Alex Muntean, suspendat.

Mulţescu: „Vom trata meciul ca pe o finală”

Gigi Mulţescu spune că se aştepta ca echipa să nu depindă de ultimul meci pentru a-şi câştiga locul în play-off, dar va trata partida cu Gaz Metan ca pe o finală şi va juca la victorie, deşi şi o remiză i-ar asigura prezenţa în play-off. „Este un meci ca o finală, trebuie să câştigăm şi să rămânem în play-off, acolo unde ne este locul. Nu putem să jucăm la egal, trebuie să ne gândim doar la victorie. Am avut o evoluţie bună în majoritatea partidelor acestui sezon şi merităm să jucăm pentru cupele europene. Am punctat şi la impresia artistică, am fost printre echipele care a jucat foarte ofensiv şi spectaculos, am adus spectatorii la stadion. Sper să fim la maximum din toate punctele de vedere, am pregătit bine jocul, am văzut ambiţie şi hotărâre la jucătorii mei. Şi pentru mine este cel mai important meci din cariera de antrenor. Mă aşteptam să fim mai devreme în play-off, dar am pierdut meciuri din cauze obiective, iar contracandidatele noastre au câştigat pe linie. Sigur, şi programul a fost mai greu în ultima perioadă, am avut nişte adversari redutabili. Dacă am pierde şi al patrulea meci la rând putem spune că nu merităm să fim în play-off, dar dacă ne uităm la restul sezonului, atunci suntem îndreptăţiţi să fim între primele echipe” a spus Mulţescu.

Tehnicianul Craiovei crede că formaţia din Mediaş nu este mai slabă decât anul trecut, chiar dacă i-a pierdut pe golgheterii Llullaku şi Axente: „Gaz Metan este o echipă bine articulată, bine pusă în teren, are un joc agresiv. Eric este un jucător determinant, dar mai au şi alţii, atât în atac, Sikorski, cât şi la mijloc, Tahar, sau chiar în apărare, unde este Trtovac. Pe lângă ei sunt cei tineri, care sunt dinamici”.

Mulţescu ar fi preferat ca meciul de duminică să se dispute pe „Extensiv”, unde Universitatea a câştigat 22 de puncte din 24 posibile: „Pentru noi conta cel mai mult să jucăm pe Extensiv, unde nu am pierdut niciun meci, apoi varianta a doua era Severinul, şi acolo eram acasă, în Oltenia. Contează şi terenul, fiindcă ai nişte repere, dar la un meci aşa de important trebuie să câştigi oriunde ai juca, inclusiv la Mediaş dacă era programat”.

Dacă jucătorii de la Gaz Metan sunt motivaţi cu prime importante, craiovenii nu vor primi un supliment material pentru acest joc. „Nu avem prime pentru acest meci, ci doar de obiectiv, în funcţie de locul pe care terminăm” a spus Mulţescu.

Alexandru Băluţă afirmă că partida de duminică este cea mai importantă din cariera sa şi va da totul pentru victorie: „Este un meci de totul sau nimic, avem ocazia de a arăta cine suntem, trebuie să dăm totul pe teren, pentru că este ultima şansă. Merităm să fim acolo, trebuie să ducem Universitatea unde îi este locul. Am muncit atât de mult şi trebuie să dăm totul pentru a câştiga. Este cel mai important meci pentru mine şi pentru colegii mei. Nu-mi este gândul la convocarea la naţională acum, ci doar la acest meci. Dacă va fi să vină şi chemarea la lot după o calificare în play-off, cu atât mai bine. Nu ne interesează ce fac celelalte echipe care luptă pentru play-off, ci doar să câştigăm noi. Este frustrant să fim în această situaţie limită, speram să fim mai devreme în play-off”.

Nu am bătut Gazul de la revenirea în Liga I

Nouă victorii, o remiză şi două înfrângeri este palmaresul oltenilor pe teren propriu în ediţia curentă. De partea cealaltă, Gaz Metan s-a întors cu puncte din nouă ultimele 12 deplasări: patru succese şi cinci rezultate de egalitate. De la revenirea alb-albaştrilor pe prima scenă, Craiova şi Gaz Metan Mediaş s-au mai întâlnit de trei ori în Liga 1 Orange, un joc a fost câştigat de ardeleni, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. În august 2014, Gaz Metan – Craiova 1-0, gol înscris de Figliomeni. Pe băncile tehnice s-au aflat Cristi Dulca, respectiv Ionel Gane. Pe 14 martie 2015, Craiova – Gaz Metan 1-1 (marcatori Târnăcop / Llullaku). Ultima întâlnire, cea din 22 octombrie 2016, a fost şi una dintre cele mai frumoase partide din ediţia curentă. Oltenii au condus la pauză, după autogolul lui Romeo Roberto. Imediat după reluarea jocului, în primul sfert din repriza secundă, Llullaku a marcat de două ori şi a adus Gaz Metan în avantaj. A durat doar până în minutul 63, când Andrei Ivan a înscris golul care a şi stabilit rezultatul final, 2-2. În cele 6 întâlniri directe cu Pustai, Gigi Mulţescu a câştigat de trei ori, Pustai, o dată, iar două partide s-au încheiat la egalitate. Mulţescu nu a pierdut niciodată cu Gaz Metan, în 4 jocuri înregistrând 3 victorii şi o remiză. Tehnicianul oltenilor a antrenat gruparea din Mediaş în sezonul 2012/2013, când a bifat 15 meciuri în campionat pe banca sibienilor, 7 victorii – 4 remize şi 4 înfrângeri.